Vind kantoormeubelen
stay connected
Facebook De Projectrinrichter Twitter De Projectrinrcihter Instagram De Projectrinrichter Youtube De Projectrinrichter Pinterest De Projectrinrichter Linkedin De Projectrinrichter

ClassiCon Lota bank van Eileen Gray

ClassiCon Lota
ClassiCon Lota
ClassiCon Lota
ClassiCon Lota
ClassiCon Lota
ClassiCon Lota

Ontwerp: Eileen Gray  Collectie: 1924 

ClassiCon Lota bank van Eileen Gray

De Lota bank van ClassiCon is ontworpen door Eileen Gray. De bank bestaat uit verschillende losse onderdelen die samen een klassiek ontworpen bankstel vormen. De losse rug en zijkussens zijn gevuld en de boxen aan de zijkant zijn afgewerkt in hoogglans gelakt MDF in de kleuren zwart, grijs, beide en chinarood. De boxen zijn gemonteerd op rollen; de voor-en achterkant zijn altijd zwart. De ClassiCon Lota bank is gestoffeerd in verschillende stof- of leersoorten.

Het appartement van Madame Mathieu-Levy op de Rue de Lota in Parijs werd beschouwd als één van de meest sensationele voorbeelden van de Franse interieur architectuur van de jaren 20 uit de vorige eeuw. Eileen Gray heeft één van haar paradepaardjes, de Lota bank met zijn weelderige kussens en multi-gekleurde gelakte zijstukken, naar deze straat in Parijs vernoemd.

Afmetingen ClassiCon Lota bank

Totale breedte is 240 cm
Breedte achterkant is 180 cm
Zithoogte is 43 cm
Hoogte is 85 cm
Totale diepte is 95 cm
Diepte van de boxen aan de zijkant is 88 cm
Hoogte van de boxen aan de zijkant is 55 cm
Breedte van de boxen aan de zijkant is 30 cm

Bel 088-650 12 34. Vanuit België belt u 0031-88 650 12 34, of neem per email contact met ons op voor meer informatie over ClassiCon Lota.