Vind kantoormeubelen
stay connected
Facebook De Projectrinrichter Twitter De Projectrinrcihter Instagram De Projectrinrichter Youtube De Projectrinrichter Pinterest De Projectrinrichter Linkedin De Projectrinrichter

Drabert Ios bureaustoel

Drabert Ios
Drabert Ios
Drabert Ios
Drabert Ios
Drabert Ios
Drabert Ios
Drabert Ios
Drabert Ios
Drabert Ios

Ontwerp: Volker W. Eysing   

Drabert Ios

Drabert Ios is een bureaustoel die een geheel nieuwe generatie bureaustoelen vertegenwoordigd, met een totaal ander zitconcept. De traditionele manier van ondersteunen van de gebruiker en gebruik van de armleggers is op dit concept niet van toepassing. Vandaar dat een beoordeling van de stoel uitsluitend conform de NPR1813 op dat punt niet opgaat.

Bij traditionele, huidige bureaustoelen constateren we een tweetal problemen:
1)Uit onderzoek van met name TNO blijkt dat een overgroot deel van de gebruikers hun stoel niet instelt, niet volledig instelt of verkeerd instelt. Een en ander is terug te voeren op het aantal bedieningshendels en de complexiteit van de instellingen.
2)Bij het naar achteren bewegen van de rugleuning verdwijnt in alle gevallen het contact van het bekken met de rugleuning. Soms past hier een volle handbreedte achter. Hierdoor kantelt het bekken uit zichzelf naar achteren, wat een ongezonde spanning op met name de tussenwervelschijven veroorzaakt.

Het unieke, gepatenteerde eFlex systeem in de rugleuning van de ios zorgt ervoor dat de onderzijde van de rugleuning naar voren komt op het moment dat de gebruiker naar achteren leunt. Hierdoor ontstaat een permanent contact tussen het bekken en de rugleuning.

De unieke gebogen vorm van de zitting zorgt ervoor dat bij het naar achteren leunen de gebruiker niet 'onderuit' kan zakken en zorgt er tevens voor de bij het naar voren leunen de gebruiker automatisch rechtop komt te zitten. Met name deze laatste eigenschap maakt armleggers als ondersteuning overbodig, aangezien het bureaublad hiervoor gebruikt wordt.

De overige dimensies van de stoel zoals hoogte en zitdiepte voldoen uiteraard wel aan de NPR1813, aangezien deze maten puur te maken hebben met lichaamslengte en niet met het zitconcept.

Tenslotte, de ios beschikt slechts over drie bedieningsknoppen, tw de hoogte, zitdiepte en het eventueel vastzetten van de rugluning. Alle overige noodzakelijke instellingen voor een goede zithouding worden volledig door de stoel zelf overgenomen. De rugleuning is autoadaptief, de tegendruk van de rugleuning past zich automatisch aan aan het gewicht van de gebruiker en de zittingneiging in voorwaarste richting is een automatische.

Drabert Ios - juiste dimensies, goede zithouding en voorkoming van verkeerd gebruik - de NPR1813 voorbij!

Bel 088-650 12 34. Vanuit België belt u 0031-88 650 12 34, of neem per email contact met ons op voor meer informatie over Drabert Ios.

Wij adviseren u bij dit product:

De Projectinrichter TFT Arm
De Projectinrichter
TFT Arm
Artemide Tolomeo
Artemide
Tolomeo