Vind kantoormeubelen
stay connected
Facebook De Projectrinrichter Twitter De Projectrinrcihter Instagram De Projectrinrichter Youtube De Projectrinrichter Pinterest De Projectrinrichter Linkedin De Projectrinrichter

Haworth Dynaflex

Haworth Dynaflex
Haworth Dynaflex
Haworth Dynaflex
Haworth Dynaflex
Haworth Dynaflex
Haworth Dynaflex
Haworth Dynaflex

Collectie: 2015 

Haworth Dynaflex

Dynaflex van Haworth is een bureaustoel die reageert op het gedrag van gebruikers in een steeds dynamische werkplek.
Haworth werkte samen met Simon Desanta voor het ontwerp van de Dynaflex bureaustoel en de stoel is in samenwerking met de Folkwang University onderzocht en getest. De bureaustoel is het product van een team van internationale ontwerpers, ingenieurs, en ergonomische experts die hun kennis van de technologische, fysische en biologische principes gecombineerd hebben om de Dynaflex te ontwikkelen.

Veel mensen zitten nu meer uren per dag dan dat ze slapen. Daarom is het gezonde zitten meer belangrijker dan ooit voor onze fysieke welzijn.

Met de Comforto stoel Dynaflex presenteert Haworth een nieuwe technologie van gepatenteerd zitten. De opvolger van bestseller Comforto 55 overtuigt met zijn dynamische zitmechaniek en presenteert zich als een serieuze concurrent onder de nieuwe generatie stoelen.

Dankzij de nieuwe lijn Dynaflex is Haworth in staat om te bereiken wat geen andere industriële sector tot nu toe is gelukt.

De gesynchroniseerde beweging van de rugleuning en zitting biedt maximale ondersteuning bij de beweging van het lichaam, terwijl het gepatenteerde mechanisme zich automatisch aanpast aan het gewicht van de gebruiker. Dankzij een optimale coördinatie van rugleuning en zitting ontstaat een goede zithouding.

Dynaflex is voorzien van een flexibele rugleuning. Deze biedt volledige bewegingsvrijheid, terwijl de lendesteun een totale ondersteuning van het lichaam geeft tijdens het draaien en verplaatsing van het gewicht.

Dit bijzondere effect genaamd Dynaflex treedt niet alleen in werking tijdens beweging, maar vooral erna, als het steunmechanisme de gebruiker helpt terug te keren naar een gezonde zithouding. De functies van de stoel zijn getest en gecontroleerd in samenwerking met de Duitse universiteit Folkwang in Essen en na analyse van de resultaten nog een keer geoptimaliseerd. Hieruit ontstond een functioneel design object dat zeer gebruikersgericht is.

Haworth heeft Dynaflex ontwikkeld om aan de toenemende eisen te voldoen die gebruikers stellen aan hun werkplek. Het is niet alleen de toename in technologieën, zoals laptops, monitoren of mobiele apparaten, die onze zithouding veranderen op het werk. Wat vandaag de dag nog belangrijker is, is de behoefte van de gebruiker aan bewegingsvrijheid en keuzevrijheid in zijn leven. "Ga rustig zitten" wordt al lange tijd niet meer serieus genomen, zegt Sascha S. Thiesen, hoofd Productontwikkeling bij Haworth Europe.

De productserie Dynaflex is tijdens de Orgatec 2014 in Keulen gepresenteerd en zal dan worden verkocht in verschillende uitvoeringen. In opvolging van de beroemde Comforto 55 is Dynaflex uitgevoerd met een vaste rugleuning, maar om zich aan te passen aan de behoefte van de gebruiker kan de stoel op aanvraag worden uitgerust met een flexibele rugleuning.

Ergonomische kenmerken van de Haworth Dynaflex bureaustoel

De Dynaflex heeft de volgende kenmerken:
• Zithoogteverstelling
• Zitdiepteverstelling
• 4D armleuningen
• Asymmetrische lendensteun die in hoogte en diepte verstelbaar is
• of een in hoogte verstelbare lendensteun.

Bel 088-650 12 34. Vanuit België belt u 0031-88 650 12 34, of neem per email contact met ons op voor meer informatie over Haworth Dynaflex.