Vind kantoormeubelen
stay connected
Facebook De Projectrinrichter Twitter De Projectrinrcihter Instagram De Projectrinrichter Youtube De Projectrinrichter Pinterest De Projectrinrichter Linkedin De Projectrinrichter

Zitinstructie arbo bureaustoel

Bureaustoel arbo instellingen

Zelfs de beste ergonomische bureaustoelen zijn nutteloos, als deze niet goed zijn ingesteld. Om u hierbij te helpen een puntenlijst waar u op moet letten bij het instellen van de bureaustoel. Verder is continue zitten natuurlijk niet goed. Beweging is een must! Er wordt in ons vak vaak genoeg aangegeven om een glas en een kan vol met water op het bureau te plaatsen en te gebruiken. Op deze wijze moet je af en toe bewegen. Wist u dat in het algemeen gesproken 80 - 90% van de arbo stoelen fout ingesteld zijn!

Zithoogte arbo instelling bureaustoel

De zithoogte is dusdanig dat de hoek tussen boven en onderbeen een hoek van ongeveer 90 graden is. Een andere methode om hiervoor de hoogte te bepalen is door de hoogte van de zitting gelijk te laten zijn met de knieholte. Wel moet u de voeten hierbij haaks op de grond plaatsen. Een andere manier om dit uit te leggen is dat de bovenbenen horizontaal zijn. Het gebruik van een voetenbank is bij een hoogte verstelbare werkplek overbodig. Indien uw beeldschermstoel |bureaustoel te hoog ingesteld wordt beremd u de doorbloeding van uw benen.

Zitdiepte instelling

Deze wordt bepaald door de lengte van het bovenbeen. Indien u goed achterin de stoel zit, met uw bekken tegen de bekkensteun | lumbaalsteun aan, dan moet er in de knieholte nog voldoende ruimte vrij zijn voor doorbloeding. De knieholte mag dus niet tegen de bureaustoelzitting aan gekneld zitten.

Lumbaalsteun | Bekkensteun| Rughoogte instelling

De bekkensteun of lumbaalsteun dient in de onderrug op aan de bovenzijde van het bekken te worden geplaatst. Zodat het bekken niet achterover kan kantelen en u met een rechte rug zit, zoals u ook staat. Vaak is een lumbaalsteun of bekkensteun ook in diepte in te stellen, de hoeveelheid druk in de onderrug is voor een ieder persoonlijk.

Armleggers instellen bureaustoel

Een goede bureaustoelarmlegger is in hoogte, breedte en diepte verstelbaar ook wel 3D armlegger genoemd. De lengte van uw bovenarm bepaalt de hoogte uw armlegger. De hoek van de eleboog is ongeveer 90 graden waarbij uw schouders niet hangen en zeker niet teveel omhoog geduwd worden. Vanuit de elleboog heeft een rechte lijn met de onderarm en pols tot aan het toetsenbord. De breedte instelling van een armlegger is mischien wel het belangrijkste. De armleggers dient naast het lichaam geplaast te worden. Vaak is deze instelling alleen mogelijk bij de Nederlandse arbonorm bureaustoel NPR 1813 bureaustoelen.

Aanbevolen producten