improving your office
088 - 650 12 34 Ma - Vrij 8:30-17:00

Cassina LC4 Chaise Longue/ligstoel is een ontwerp van Le Corbusier en staat ook wel bekend als de LC4 Chaise Longue. Le Corbusier ontwierp de chaise in samenwerking met zijn neef Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand.

Het is een van de bekendste en meest succesvolle ontwerpen van Le Corbusier. De LC4 Chaise Longue werd voor het eerst tentoongesteld op de Salon d'Automne van 1929. Dit was een beurs als reactie op het conservatieve beleid van de officiële Parijse Salon, en werd bekend om zijn innovaties en ontwikkelingen in de 20ste eeuw.

De chaise longue is opgebouwd uit twee afzonderlijke en verschillende elementen: de basis en de stoel. De stoel, bestaande uit een buisvormig metalen frame met elastische bandjes en leren bekleding, kan bewegen op de basis. De stoel is traploos 'verstelbaar' en in elke stand is de stoel in balans. Hij kan dus neergezet worden van helemaal rechtop tot volledige in rust. De vorm van de stoel is het resultaat van een studie naar de menselijke anatomie. De LC4 ligstoel is leverbaar met een chrome of zwart gelakt frame. Ook is de chaise lounge met diverse stoffen te bekleden, waaronder; koeienhuid bekleding, gekleurd wit/bruin of zwart bruin gevlekt.

Cassina LC4 wordt tot op de dag van vandaag in licentie gemaakt door Cassina uit Italië. Zij zijn gespecialiseerd in het fabriceren van high-end design meubels zoals de LC4. Elke stoel is officieel genummerd, voorzien van een meesterteken en een echtheids certificaat.

 

Bezoek één van
onze showrooms
en ontdek alle merken

Bekijk hoe en waar

Contact
over producten, levertijd en specificaties

Stel je vraag