improving your office
088 - 650 12 34 Ma - Vrij 8:30-17:00

ZIT-STA WERKEN

Zit sta werken 3

‘Zitten is het nieuwe roken’

Het is een feit dat we steeds vaker en langer achter elkaar zitten. Als dit meer dan 8 uur per dag wordt, kan het ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Langdurig zitten heeft een negatief effect op onze stofwisseling waardoor vetten en suikers minder goed in de cellen worden opgenomen en hart- en vaatziekten kunnen ontstaan. Daarnaast wordt langdurig zitten in verband gebracht met borst- en darmkanker, depressie, verhoogd cholesterol en diabetes.
Wat kunnen we doen om deze patronen te doorbreken? Om het afwisselen van de werkhouding te stimuleren bieden wij verschillende ergonomische zit-sta oplossingen voor uw kantoor.

Zit-sta bureaus

Geen enkele langdurige werkhouding is gezond. Een volgende logische stap in het dynamisch zitten is daarom de ontwikkeling van de zit-sta bureaus. Dankzij verstelbare bureaus kan de gebruiker op elk moment zelf de werkhouding bepalen. Ons advies is om de werkhouding voldoende af te wisselen tussen zittend en staand werken. Voor telefoneren, schrijven, ontwerpen of een gesprek met collega's kan steeds een eigen positie worden gekozen. Hiermee wordt een eenzijdige belasting van de lichaamsdelen voorkomen.

Staand vergaderen

Vergaderingen zijn doorgaans zittend en duren soms uren. Door het gebruik van hoge vergadertafels kan dit eenvoudig veranderen. Staand vergaderen duurt vaak minder lang en is veel efficiënter. Ook voor kort overleg, brainstormsessies of een scrummeeting zijn hoge vergadertafels ideaal. Wilt u toch ondersteuning? Gebruik dan een stahulp of een hoge stoel.

Advies

Wij helpen u graag bij het kiezen van een passend zit-sta bureau of hoge vergadertafel uit ons ruime assortiment. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms.