improving your office
088 - 650 12 34 Ma - Vrij 8:30-17:00

Nieuws

Ons advies Zitten is het nieuwe roken

Martijn Reijman Hinze

19-05-2017

Het vormt een risico voor allerlei aandoeningen. Onze werkplekadviseur Martijn adviseert…

Oefeningen voor op kantoor

Een oefening voor de nek is de nadruk leggen op het ontspannen van de nek. Laat hierbij de schouders helemaal zakken en laat de armen rusten op de armleggers of het bureaublad. Ook is het belangrijk om een paar keer per dag de nek lekker los te draaien, leg uw kin helemaal op uw borst, vervolgens op uw linkeroor en linkerschouder; daarna uw hoofd in de nek en uw rechteroor op de rechterschouder. Herhaal dit een paar keer beide kanten op.

nekoefening

Een andere oefening voor het versterken van de dieper gelegen nekspieren is het intrekken van de kin. Zoek hierbij een punt recht voor u uit, blijf dit punt vasthouden tijdens de oefening. Trek de kin lichtelijk en rustig in (± 1 cm) waardoor er een  onderkin ontstaat, herhaal dit zo’n 10 keer.

Ook in de pols, onderarm en elleboog komen vaak blessures voor door het vele zitten in dezelfde houding. Strek de armen voor u uit en buig uw pols afwisselend naar beneden en omhoog. Houd de verschillende houdingen zo’n 10 seconden vast. Indien u het prettig vindt, kunt u natuurlijk met uw ene hand de andere helpen.

"Een andere veelvoorkomende klacht is rugpijn. Dit zijn (vaak) spieren van de rug die niet sterk genoeg zijn. Om de spieren actief te houden is het goed om ieder uur een stukje te gaan lopen en u goed uit te strekken."

Een andere oefening die ook zittend mogelijk is, is het naar elkaar toe trekken van de schouderbladen (schouders naar achteren trekken), doe dit in drie series van tien.

Roken 2

Blijf in beweging

Andere tips die makkelijk toepasbaar zijn:

  • Neem de trap
  • Ga eens staand vergaderen en/of werken
  • Drink water, zodat u vaker naar het toilet gaat
  • Sport met collega’s
  • Parkeer de auto wat verder weg of ga op de fiets naar uw werk

Roken 3

Persoonlijk werkplekadvies?

Ik kan u een gratis professioneel arbeidsadvies geven bij u op uw werkplek. Het is mogelijk om vrijblijvend een afspraak te maken. Ik kan een preventief of curatief werkplekonderzoek uitvoeren en een advies uitbrengen voor inrichting en ordening. Daarnaast kan ik onderbouwde adviezen en aanbevelingen geven om de fysieke belasting of werkomgeving te verbeteren.

Voor meer informatie over werkplekadvies, bel vrijblijvend 088 – 650 12 34.

Deel dit bericht op

Bekijk ook:

Vind uw Product

Bezoek één van
onze showrooms
en ontdek alle merken

Bekijk hoe en waar

Contact
over producten, levertijd en specificaties

Stel je vraag