Orgatec 2016

De beurs voor de moderne werkende wereld

Orgatec 2016

1 november 2016

Van 25 tot 29 oktober vond de Orgatec meubelbeurs in het Duitse Keulen plaats. Deze toonaangevend internationale vakbeurs op het gebied van office en facility vindt om het jaar plaats. Het is een grote ontmoetingsplaats voor alle beslissers in de wereld van kantoor en facility.
Van vloeren tot verlichting en van de complete kantoorinrichting tot akoestische oplossingen. We krijgen dikwijls aanvragen om een kantoor in te richten met mooie design items, dus is het van groot belang voor ons te weten wat hier de laatste ontwikkelingen in zijn. Reden genoeg om er met De Projectinrichter naar toe te gaan. De Orgatec is meer facilitair gericht, waarbij de Milanese beurs Salone del Mobile meer op architecten gericht is. Beide beurzen vinden om het jaar plaats.

"De Orgatec is tezamen met de beurs ‘Salone del Mobile’, één van de belangrijkste meubelbeurzen van Europa."

Inspiratie op doen met onze klanten

Samen met een aantal interieurarchitecten uit onze klantenkring gingen we met de ICE-trein vanaf Utrecht om vervolgens ruim 2 uur later in Keulen aan te komen.
Vanaf het station gingen we de Rijn over naar het futuristische beursgebouw Koelnmesse. Het totale beurscomplex bestaat uit 11 hallen die totaal gevuld zijn met kantoormeubilair. Daar aangekomen verspreidden we ons over de diverse hallen vol met exposanten uit verschillende landen met nieuwe producten en oplossingen voor moderne kantoren, maar ook klassieke meubelen die al op vele werkomgevingen zijn toegepast, waren te zien.

Trots op nieuwe Nederlandse producten

Onder de exposanten waren opvallend ook veel Nederlandse leveranciers te zien, zoals De Vorm, Lande, Desso, Vepa, Dum Office, Cascando, Workware, Casala en Lensvelt. Allemaal merken waar De Projectinrichter dealer van is. Op zo’n dag is het altijd fijn om elkaar weer te ontmoeten en de nieuwe items te zien. We laten ons graag informeren over de talloze mogelijkheden van hun vernieuwde collectie en komen tot de conclusie dat er weer veel mooie producten gemaakt zijn door de Nederlandse ontwerpers. Iets om trots op te zijn.
Verder waren grote, internationale merken als Vitra, Normann Copenhagen, Fritz Hansen en Pedrali aanwezig. Ook zij namen de tijd om ons hun collectie te laten zien van de bekende ontwerpers zoals Jaime Hayon en Ronan & Erwan Bouroullec.
Sinds 1953 is de Orgatec in Keulen en elke keer zij we verrast door de inventieve oplossingen voor werken in de 21e eeuw. Van technologische oplossingen om nog efficiënter te werken tot geluidloze concentratiewerkplekken en scrumruimtes met alle toebehoren.

Dé creatieve hotspot

Als één van de 56.000 bezoekers uit 118 verschillende landen zijn we het over één ding eens: zonder twijfel, is de Orgatec uitgegroeid tot de creatieve hotspot voor de moderne werkende wereld. Voor architecten, dealers en facilitaire managers is het een must om een bezoekje te brengen.

Trends in kantoren

We zien steeds meer dat er in de moderne kantoren ruimte is voor een loungeplek voor de medewerkers. Dit past in het concept van Het Nieuwe Werken en geeft het personeel de mogelijkheid om een balans te creëren tussen werk en ontspanning om vervolgens vol energie verder te werken. Hierdoor passen meubels zoals loungefauteuils, banken, poefjes in combinatie met een karpet prima in dit concept. Reden van het deze ontwikkeling is dat in het nieuwe kantoor weinig of geen scheidingswanden worden toegepast. Om de geluidsoverlast tegen te gaan worden steeds meer akoestisch dempende elementen in een kantoor geplaatst. Een half afgesloten lounge bank met een hogere rugleuning, is hiervoor een zeer goede oplossing. Klassiek en modern designmeubilair zijn mooi te combineren en geven een speelse uitstraling. Projectstoffering, zoals een zachte vloer van tapijttegels en vitrage maken de loungeplek helemaal af.

Vakbeurs Orgatec 2016

Net niet genoeg tijd

Na vele stands gezien te hebben, hebben we genoeg inspiratie opgedaan om ’s avonds de trein terug te pakken. Eigenlijk is 1 dag net niet genoeg om al het moois te zien. Doordat we ons opgesplitst hadden konden we in de trein elkaar bijpraten zodat we toch op de hoogte kwamen van alle ins and outs. De informatie welke wij opgedaan hebben proberen wij altijd snel te plaatsen op onze site, zodat onze klanten zo snel als mogelijk geïnformeerd worden over de nieuwste producten èn merken. Tot over 2 jaar!

Bureaustoelen tijdens de Orgatec 2016