Specialistische reiniging van uw meubels en projectstoffering

Ruim een kwart van de werkplekken in Nederland is niet hygiënisch. Dat is de conclusie uit een onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat op de werkplekken van ruim veertig bedrijfspanden. Met specialistische reiniging van uw kantoormeubelen en werkplek wordt uw kantoor niet alleen gezonder, maar kunt u ook langer gebruik maken van uw meubilair en projectstoffering.

Peter Veer

Onze expert voor specialistische reiniging

Vaak worden dagelijks de bladen van werkplekken schoon gemaakt, maar de stalen delen (zwarte vegen), kabelgoten, bureaustoelen en de aanwezige hardware worden overgeslagen. Deze zijn een bron van bacteriën, virussen en rondvliegende stofdelen. De luchtkwaliteit wordt hierdoor slechter en de werkomgeving ongezonder. Door onder andere flexwerken en activiteit gerelateerd werken worden werkplekken steeds meer gedeeld. Net als de bijbehorende bacteriën en virussen.

Onze diensten

 • Reiniging diverse vloertype
 • Reiniging stalen delen (zwarte vegen)
 • Reiniging kabelgoten (stofnesten)
 • Diepreiniging gestoffeerde delen
Specialistische reiniging meubilair

Ziekteverzuim door onhygiënische werkplekken

Het gebrek aan hygiëne leidt binnen het bedrijf vaak tot ziekteverzuim, griepachtige verschijnselen en infecties aan luchtwegen. Uit het onderzoek blijkt dat dit een gemiddelde organisatie van 50 FTE per jaar al snel 70.000 euro kost als gevolg van kortdurend ziekteverzuim.  
Een lichte griep of verkoudheid weerhoudt veel medewerkers er niet van om op hun werk te verschijnen. Bureau, toetsenbord, computermuis en telefoon zijn daardoor vaak besmet met ziektedragende bacteriën.  
Tel daarbij op dat minstens de helft van de werknemers wel eens eet achter zijn computer. Broodkruimels, gemorste koffie en stof tussen de toetsen vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat al die bacteriën verkoudheid, huidirritaties en zelfs griep kunnen veroorzaken en dus een verhoogd ziekteverzuim veroorzaken!

Specialistische reiniging van uw kantoor

Niet alleen het bureau met de ICT hulpmiddelen vormt een risico, maar ook de bureaustoelen en kabelgoten tussen de werkplekken. Doordat de bureaustoel de gehele dag intensief wordt gebruikt, wordt de bedding van de stoel dusdanig warm, dat bacteriën zich veel eenvoudiger kunnen vermenigvuldigen.
Medewerkers transporteren dagelijks vanuit hun thuisomgeving ongemerkt, onder andere, de allergenen die voortkomen uit de uitwerpselen van de huisstofmijt. Een ophoping van deze allergenen kan lijden tot een reactie. Vooral mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt zullen daarop reageren. Het is dus van groot belang om het gehalte allergenen op niveau te houden door middel van en dieptereiniging.

Technische levensduur verlening door specialistische reiniging

Voor meubelstoffen geldt vaak dat niet tijdig reinigen de kwaliteit en structuur van de vezels aantast. Door tijdig reinigen verlengt u dus de levensduur van uw meubelen. Vlekken die te lang achterblijven in een meubelstof zijn na verloop van tijd niet meer volledig te verwijderen.

Buiten het reinigen van de meubelstof is het ook aan te raden de (lichtgekleurde) meubelstof periodiek te beschermen met een Nano coating (vergelijkbaar met Scotch Guard). Dit voorkomt dat de gemorste vervuiling direct in de stoel trekt en biedt de gebruiker de mogelijkheid om de vervuiling eenvoudig te verwijderen.

Een schone werkplek biedt meer

Periodieke dieptereiniging van de werkplekken is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van uw medewerkers, het draagt ook bij aan de uitstraling en representativiteit van uw kantoor. Maar nog veel belangrijker is de positieve beleving van uw medewerkers en bezoekers.

Medewerkers ervaren de dieptereiniging als een enorme positieve handeling vanuit (facility) management en zien de reiniging vaak als een blijk van aandacht en beschouwen het daarmee ook als waardering voor hun inzet.

Uw meerwaarde bij specialistische reiniging op een rij:

 • Uw meubilair blijft langer mooi (meubilair verarmt door vervuiling).
 • Stofferingen gaan langer mee en blijven mooier.
 • Uw waardevolle meubelen gaan langer mee. Dit biedt een kostenbesparing op de lange termijn.
 • Het kantoormeubilair is makkelijker in te zetten voor toekomstig hergebruik.
 • Gezondere werkomgeving voor uw medewerkers, u verlaagt uw ziekteverzuim.
 • De representativiteit van uw kantoor blijft gewaarborgd.
 • Uw kantoorruimte wordt als schoon en hygiënisch ervaren.
 • De toegevoegde waarde voor uw medewerkers of gasten die het prettig vinden om in een schone omgeving te werken. Zij voelen zich meer op hun gemak en waarderen uw investering.

Is uw kantoor ook aan specialistische reiniging toe?

Bel voor een afspraak bij u op kantoor of kom langs in één van onze showrooms om de mogelijkheden van specialistische reiniging van uw kantoormeubilair of projectstoffering te bespreken.

Pieter van Woensel

Onze expert voor specialistische reiniging

Onze expert voor specialistische reiniging