Groen op kantoor

Om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen wordt bij het inrichten van een kantoor vaak vooral gedacht aan ergonomische bureaustoelen. Sommige bedrijven hebben zelfs een eigen sportschool of gezonde horecagelegenheid. 

Meerten Castelijns

Onze expert voor groen op kantoor

Maar wat we vaak vergeten is dat een groot deel van onze productiviteit wordt bepaald door de sfeer van de werkplek. Om een comfortabel huiskamergevoel te creëren wordt het gebruik van groen op kantoor steeds gebruikelijker. Met planten zijn open kantoorruimtes op speelse wijze om te toveren tot een inspirerende en gezonde kantoortuin.

Minder stress

Een onderzoek van de University of Exeter heeft uitgewezen dat meer groen op kantoor ervoor kan zorgen dat de hoeveelheid lichamelijke stress vermindert en het geluksgevoel verbetert. Mensen die zich prettig voelen op hun werkplek presteren beter en dat levert weer betere resultaten op. Groen op kantoor kan hier op een positieve manier aan bijdragen. 

Schonere lucht

Naast de positieve emotie die mensen ervaren door de aanwezigheid van groen, is ook de luchtkwaliteit belangrijk op kantoor. Luchtkwaliteit is van grote invloed op gezondheid en productiviteit van medewerkers. Planten spelen een grote rol in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Zij binden geuren, stofdeeltjes en schadelijke stoffen en absorberen kooldioxide uit de lucht.

Groen op kantoor groene wand

Akoestische functie

Groen op kantoor kan ook een gunstig effect op de akoestiek hebben. Bladeren van planten laten uitstekend geluid door en kaatsen het niet terug. Dit zorgt voor een verzachting van de nagalmtijd, die normaal wordt veroorzaakt door het terugkaatsen van geluid. Om planten op de juiste manier te gebruiken voor het verbeteren van de akoestiek, gelden er bepaalde richtlijnen. Zo moeten de planten grote bladeren hebben en is het beter planten in clusters te plaatsen.

Ruimteverdeler

Voor het indelen van een open kantoorruimte kunt u kiezen uit verschillende soorten systeemwanden. Een gezonde en sfeervolle keuze is de groene wand. Een groene wand is een systeemwand waaraan planten bevestigd kunnen worden. Dit kan een bouwkundige wandmontage zijn, maar er zijn ook handige plantenwandsystemen die eenvoudig als roomdivider gebruikt kunnen worden. Wilt u liever een onderhoudsvrije groene wand? Cowerk biedt de mogelijkheid om hun kastenprogramma Stackr te voorzien van een moswand. Deze mos leeft van de aanwezige luchtvochtigheid in de ruimte.

Groen op kantoor met planten

Groen kantoormeubilair

Naast standaard plantenpotten zijn er ook mogelijkheden om planten te integreren in het kantoormeubilair voor de ultieme groene werkplek. Voorbeelden zijn de Tafelpot van Cowerk, het Add-programma van Lammhults en de Green Islands van Offect.

Ook groen op kantoor?

De Projectinrichter biedt verschillende oplossingen voor het inzetten van groen op uw eigen kantoor. Onze experts geven u graag persoonlijk advies over alle mogelijkheden en voordelen van groen op kantoor. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms.

Meerten Castelijns

Onze expert voor groen op kantoor

Cas Noten

Onze expert voor groen op kantoor