Groen op kantoor

Om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen, wordt bij het inrichten van een kantoor vaak vooral gedacht aan ergonomisch meubilair. Sommige bedrijven hebben zelfs een eigen sportschool of gezonde horecagelegenheid. Het belang van groen op kantoor wordt echter nog vaak onderschat. Planten op kantoor zorgen in de eerste plaats voor een huiselijke sfeer, maar brengen nog veel meer voordelen met zich mee. De experts van deprojectinrichter zijn er voor u met maatwerk oplossingen voor een groene werkplek. Door beplanting op de juiste manier in te zetten, toveren we open kantoorruimtes op speelse wijze om tot een inspirerende en gezonde kantoortuin.

Waarom planten op kantoor?

Als u streeft naar de ideale werkomgeving voor uw medewerkers, dan mogen planten op kantoor zeker niet ontbreken. Het nut van groen op kantoor gaat verder dan esthetiek; het bevordert ook de gezondheid en het welzijn van uw team. Planten vormen dan ook een waardevolle toevoeging voor een ergonomische werkplek. Planten blinken uit in hun veelzijdige functionaliteit: ze fungeren als natuurlijke luchtreinigers en verbeteren de akoestiek in de ruimte. Bovendien werken kantoorplanten stressverlagend en dragen ze bij aan het comfort en concentratievermogen van uw medewerkers.

Lees meer over de ideale werkomgeving
Meerten Castelijns

Expert in de regio

Groen voor meer productiviteit en minder stress

Wist u dat planten op kantoor de productiviteit aanzienlijk kunnen verhogen? Onze productiviteit wordt in grote mate bepaald door de sfeer en het comfort van de werkplek. Onderzoek heeft uitgewezen dat meer groen op kantoor ervoor kan zorgen dat de hoeveelheid lichamelijke stress vermindert en het geluksgevoel toeneemt. De rustgevende aanwezigheid van planten helpt bovendien om de concentratie te verbeteren tijdens het werken.

Een gezond en gelukkig team is een productief team. De aanwezigheid van groen in de werkomgeving bevordert een positieve gemoedstoestand. Mensen die zich prettig voelen op hun werkplek zijn gemotiveerder en presteren beter. En dat levert op zijn beurt betere resultaten op.
Groen voor meer productiviteit en minder stress

Planten op kantoor zorgen voor schonere lucht

Naast de positieve emotie die mensen ervaren door de aanwezigheid van groen, is ook de luchtkwaliteit belangrijk op kantoor. Overweegt u kantoorbeplanting? Denk dan zeker aan luchtzuiverende planten. Deze groene bondgenoten binden geuren, stofdeeltjes en schadelijke stoffen en absorberen kooldioxide uit de lucht. Ook dragen planten bij aan een betere luchtvochtigheid. Op deze manier verbeteren ze de algehele luchtkwaliteit op kantoor. En de luchtkwaliteit is van grote invloed op gezondheid en productiviteit van medewerkers.
Planten op kantoor zorgen voor schonere lucht

Planten en bloemen in de werkomgeving hebben een positief effect

Een betere akoestiek door groen op kantoor

Groen op kantoor heeft bovendien een gunstig effect op de akoestiek. Bladeren van planten laten uitstekend geluid door en kaatsen het niet terug. Dit zorgt voor een verzachting van de nagalm, die normaal wordt veroorzaakt door het terugkaatsen van geluid. Om planten op de juiste wijze in te zetten voor het verbeteren van de akoestiek, gelden er bepaalde richtlijnen. Zo zijn planten met grote bladeren een goede keuze en is het effectief om planten in clusters te plaatsen.

Ook een groene wand is een slimme manier om de akoestiek te verbeteren. Dit is een systeemwand of roomdivider waaraan planten bevestigd zijn. Liever een onderhoudsvrije groene wand? Cowerk biedt de mogelijkheid om hun kastenprogramma Stackr te voorzien van een moswand. Deze mos leeft van de aanwezige luchtvochtigheid in de ruimte.
Een betere akoestiek door groen op kantoor

Een natuurlijke ruimteverdeler

Wilt u de volledige potentie van uw kantoorruimte benutten zonder daarbij in te leveren op comfort en stijl? Stijlvolle plantenbakken bieden niet alleen een visuele scheiding in uw kantoorruimte, maar brengen ook een gevoel van frisheid en groene schoonheid met zich mee. Deze natuurlijke ruimteverdelers combineren functionaliteit met esthetiek en dragen bij aan een gebalanceerde werkplek. Voor een innovatieve benadering van kantoorbeplanting is ook hier de groene scheidingswand een fantastische keuze. Met een groene wand als ruimteverdeler heeft u een prachtige én functionele eyecatcher waarmee u de natuur naar binnen brengt. Er zijn tal van plantensoorten en ontwerpen om uit te kiezen, waardoor u de perfecte sfeer voor uw kantoor kunt creëren.
Palmberg Plantenbak sfeerfoto

Kantoorinrichting met planten

Los van hun luchtreinigende eigenschappen en andere voordelen zijn decoratieve planten natuurlijk ook gewoon een fleurige toevoeging voor uw kantoorruimte. Door planten op kantoor in het interieurontwerp op te nemen, integreert u een vleugje natuurlijke schoonheid in de werkomgeving. Planten stimuleren de creativiteit en zorgen voor een huiselijke sfeer. Bovendien passen planten in elke interieurstijl en brengen ze de kantoorruimte op een verfrissende wijze tot leven.
Kantoorinrichting met planten

Groen kantoormeubilair

Er zijn diverse originele mogelijkheden om planten te integreren in het kantoormeubilair voor de ultieme groene werkplek. Niet alleen met een leuke combinatie van plantenpotten en -bakken, maar ook in de vorm van unieke meubelen. Voorbeelden zijn de Tafelpot van Cowerk en de Green Islands van Offect. Deze innovatieve ontwerpen combineren functionaliteit met een stukje natuur. Op deze manier gaan de voordelen van planten naadloos samen met functioneel en esthetisch aantrekkelijk kantoormeubilair. Ontdek hoe deze slimme ontwerpen de algehele ambiance van uw werkplek kunnen verbeteren en bijdragen aan een gezonde en productieve werkomgeving.

Ook groen op kantoor?

Klaar om uw werkomgeving te transformeren met planten? Deprojectinrichter staat voor u klaar met verschillende oplossingen voor het inzetten van groen op uw eigen kantoor. Wij begrijpen dat uw kantoorinrichting meer omvat dan alleen meubilair en planten; het gaat om het creëren van een inspirerende en gezonde werkomgeving. Onze experts geven u graag persoonlijk advies over alle mogelijkheden en voordelen van groen op kantoor. Bel voor een afspraak of kom langs in een van onze showrooms.

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.