Vitaal op de werkvloer met vitale medewerkers

Gezondheid en vitaliteit spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Ook op kantoor is vitaliteit van essentieel belang om werknemers gezond te houden, zeker nu de pensioenleeftijd omhoog gaat en we langer blijven werken. Er zijn steeds meer gezondheidsproblemen die gerelateerd worden aan langdurig zitten. Ook zijn er veel blessures die werknemers belemmeren in hun werkzaamheden, zoals rugpijn, nekpijn of een muisarm. Gelukkig zijn er een aantal effectieve methodes om de vitaliteit op kantoor te verhogen.

Meerten Castelijns

Expert in de regio

Werkhouding

De ideale zithouding bestaat niet, maar er zijn wel een aantal arbonormen waar u op kunt letten. Na afloop van het project komen onze experts graag nog een keertje langs om u alles te leren over de beste werkhouding en (indien van toepassing) de functionaliteiten van het zitsta bureau. Tijdens dit consult leert u hoe u uw bureaustoel op de juiste manier instelt, maar ook de juiste hoogte van het werkblad en beeldscherm.
Werkhouding

Activity Based Working

Langdurig zitten is niet gezond en daarom is de allerbeste werkhouding afwisseling. Gebruik hiervoor een zit-sta bureau of flexwerkplek en blijf voldoende bewegen. Het is ook een goed idee om over te stappen naar activiteit gerelateerd werken, ook wel Activity Based Working genoemd, waarbij je voor elke activiteit een passende werkplek opzoekt.
Activity Based Working

Ontspanning en beweging

Het is belangrijk om soms even te ontspannen, ook tussen de werkzaamheden door. Fysieke inspanning leidt vaak tot mentale ontspanning. Een sportprogramma tijdens het werken verhoogt de arbeidsproductiviteit, ondanks de verkorting in gewerkte uren. Daarnaast zorgt sporten voor een vermindering van het ziekteverzuim.
Ontspanning en beweging

Persoonlijk werkplekadvies

Deprojectinrichter geeft u graag persoonlijk advies over vitaliteit op kantoor. Onze experts kunnen op uw eigen werkplek een gratis professioneel arbeidsadvies geven. Onze werkplekexpert geeft u bovendien onderbouwd advies om de fysieke belasting te verminderen. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms.

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.