Vitaal op de werkvloer met vitale medewerkers

Gezondheid en vitaliteit spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Ook op kantoor is vitaliteit van essentieel belang om werknemers gezond te houden, zeker nu de pensioenleeftijd omhoog gaat en we langer blijven werken. 

Pieter van Woensel

Onze expert voor vitaal op de werkvloer

Er zijn steeds meer gezondheidsproblemen die gerelateerd worden aan langdurig zitten. Ook zijn er veel blessures die werknemers belemmeren in hun werkzaamheden, zoals rugpijn, nekpijn of een muisarm. Gelukkig zijn er een aantal effectieve methodes om de vitaliteit op kantoor te verhogen. 

Werkhouding

De ideale zithouding bestaat niet, maar er zijn wel een aantal arbonormen waar u op kunt letten. Gebruik een zitinstructie om uw bureaustoel op de juiste manier in te stellen. Daarnaast is het noodzakelijk om de manier van zitten af te wisselen. Continu kaarsrecht zitten is niet goed voor het lichaam, zoek steeds een nieuwe houding.

Vitaal op de werkvloer

Langdurig zitten is niet gezond en daarom is de allerbeste werkhouding afwisseling. Gebruik hiervoor een zit-sta bureau of flexwerkplek en blijf voldoende bewegen. Het is ook een goed idee om over te stappen naar activiteit gerelateerd werken, ook wel Activity Based Working genoemd, waarbij je voor elke activiteit een passende werkplek opzoekt.

Ontspanning en beweging

Het is belangrijk om soms even te ontspannen, ook tussen de werkzaamheden door. Fysieke inspanning leidt vaak tot mentale ontspanning. Een sportprogramma tijdens het werken verhoogt de arbeidsproductiviteit, ondanks de verkorting in gewerkte uren. Daarnaast zorgt sporten voor een vermindering van het ziekteverzuim.

Vitaal op de werkvloer met ergonomische krukken

Persoonlijk werkplekadvies

De Projectinrichter geeft u graag persoonlijk advies over vitaliteit op kantoor. Onze experts kunnen op uw eigen werkplek een gratis professioneel arbeidsadvies geven. Onze werkplekexpert geeft u bovendien onderbouwd advies om de fysieke belasting te verminderen. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms.

Nicky Gieskens accountmanager

Onze expert voor vitaal op de werkvloer

Cees Kok

Onze expert voor vitaal op de werkvloer