Akoestische ruimte

Een akoestische ruimte in een kantoorruimte kent vele voordelen. Zo heeft u altijd een overlegruimte tot uw beschikking en hoeft u niet uw hele kantoor te verbouwen. Daarnaast is het grootste voordeel dat deze ruimtes zorgen voor minder geluidsoverlast voor zowel de gebruikers als degene die ernaast aan het werk zijn. Ongestoord brainstormen, ideeën delen en samenwerken is in een akoestische ruimte mogelijk. 

Lees meer

1 / 1

Wat is een akoestische ruimte? 

Op kantoren is niet altijd de ruimte om een vergaderruimte te bouwen. Om toch ongestoord te overleggen is een akoestische ruimte een goede oplossing. Hij is eenvoudig in een open werkruimte te plaatsen. Vaak in minder dan 1 dag staat er een goed geluidsabsorberende box in uw kantoor. U kunt kiezen voor een volledig gesloten of halfopen variant. De volledig gesloten ruimte is voorzien van geluidsabsorberend materiaal en vaak van een raampartij, zodat duidelijk te zien is of de box in gebruik is. Andere onderdelen die standaard te vinden zijn in een gesloten akoestische ruimte zijn: 

  • Automatische luchtventilatie voor de zuivering van de lucht 
  • Elektrificatiemogelijkheden om elektronische apparaten op te laden of tv-scherm op aan te sluiten 
  • Ledverlichting (vaak gaat deze automatisch aan bij gebruik en uit wanneer de box leeg is) 
  • Zelf in te richten met tafels en stoelen of krukken 
  • Optioneel te voorzien van whiteboards om aantekeningen te maken 

Waarom een akoestische ruimte? 

Geluidsoverlast op kantoor leidt vaak tot minder productieve medewerkers, uitval door ziekte en ergernis. Om dat te voorkomen zijn er veel akoestische oplossingen te vinden, zoals wandpanelen, meubelen, akoestische verlichting, belcellen en deze akoestische ruimtes. Dit is een geschikte oplossing om voor meerdere mensen die in één ruimte enthousiast aan het overleggen of brainstormen zijn. De boxen, ook wel pods genoemd, zijn leverbaar in vele uitvoeringen en ook naar eigen wens aan te passen. Zo kunt u de buiten- en/of binnenkant van de akoestische ruimte bekleden met mooie prints op akoestische panelen om zo de box in uw ruimte te laten passen in uw huisstijl. 

Snel geplaatst 

Ons eigen montageteam plaatst de akoestische ruimte binnen 1 werkdag op de gewenste plek. Wenst u meerdere boxen in uw kantoor? Dan kan uiteraard ook! We zorgen voor een vakkundige montage van de ruimtes, zodat deze meteen klaar zijn voor gebruik. Dat wilt u toch ook? Neem dan contact op met onze experts om zo de vele voordelen van een akoestische ruimte te bespreken.