Akoestische belcel

De kantoren zijn sterk aan verandering onderhevig. Omdat de kantoren open zijn is de noodzaak van afgescheiden werkplekken in een ruimte steeds harder nodig. Een akoestische belcel biedt de oplossing. Voorheen had ieder kantoor zijn gesloten vergaderruimte. In deze ruimte kon u dan de vergadering houden en eventueel bellen, zodat u de ander niet lastigvalt. Nu kunt u dit doen in een akoestische belcel.

Lees meer

1 / 1

Hoe is de eigentijdse oplossing?

Voor bellen kunt u een akoestische belcel gebruiken. Andere benamingen zijn ook wel Phonebooth of POD (peul oftewel schil). De kwaliteit van de akoestische belcel laat zich beoordelen door de DB-waarde. Hoe hoger de DB-waarde des te hoger de isolatie van het geluid. Omdat niet voor ieder gesprek een absolute geluidsdichtheid nodig is, onderstaand een overzicht van de gebruikte waarde:

  • Tot 39 dB is er sprake van een besloten werkplek. U hoort het geluid nog licht. Het is niet goed te verstaan maar het is wel goed te horen. 
  • Tot 42 dB is er sprake van een verbeterde spraakdiscretie. U kan niet alles meer horen. 
  • Boven 45 dB is er sprake van een absolute (absoluut bestaat niet) geluidsdichtheid. Soms is een gesprek nog hoorbaar, maar niet te verstaan. 

Akoestische ruimtes om geconcentreerd te werken

Naast de akoestische belcel zijn er ook overlegplekken in het open kantoor. De keuze hiervan is afhankelijk van het aantal personen dat benodigd is. Omdat er meerdere mensen in een dergelijke ruimte zitten is de beluchting een belangrijk item. Je kan ervan uitgaan dat 1 persoon 100 watt produceert. Als er 4 mensen in een ruimte bij elkaar zitten, dan kan het aardig warm worden. Gelukkig zijn de akoestische ruimtes voorzien van een goede ventilatie. Gelijk aan een akoestische belcel is de geluidsisolatie erg belangrijk en is afhankelijk van het gebruik. Er zijn ook uitvoeringen waarbij de sprinklerinstallatie van het pand aangesloten kan worden op de overleg unit / akoestische ruimte. 

Naast de gesloten elementen is het ook mogelijk om een halfopen elementen te gebruiken welke vaak aan de muur te bevestigen zijn. De eisen voor een dergelijke ruimte zijn niet zo hoog, waardoor het heel makkelijk toe te passen is in het eigentijdse kantoor. Dergelijke akoestische overlegplekken bieden vaak al voldoende afscheiding om in het open kantoor als overlegplek te gebruiken. 

Kortom: er zijn diverse mogelijkheden om gesprekken te voeren, al dan niet aan de telefoon of met collega's in een akoestische ruimte of in een akoestische belcel.

Videobellen in een akoestische belcel 

Niet alle collega's of zakelijke relaties ontvangt u meer op kantoor. Videobellen via Teams of Zoom is nu niet meer weg te denken. Ook dit kan goed in een akoestische belcel in uw kantoor. U hoort èn ziet uw collega's, terwijl de rest van de aanwezige collega's hier geen hinder van ondervinden. Vaak duren deze gesprekken langer dan een telefoongesprek. Zorg er dan voor dat u comfortabel zit en u de akoestische belcel voorziet van elektrificatiemogelijkheden, zodat uw laptop of tablet niet uitvalt. 

Meer info over een akoestische belcel in uw kantoor?

Kom langs in onze showrooms en maak een afspraak met onze experts op het gebied van akoestiek. Hij praat u graag bij over de verschillende opties en mogelijkheden van een akoestische belcel.