Wat is een EPD?

Een EPD is een milieulabel en staat voor Environmental Product Declaration. De basis hiervoor wordt gevormd door een levenscyclusanalyse van een product (LCA). De uitkomst van deze analyse of berekening geeft de milieuprestatie aan van een product. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de materialen en grondstoffen die verwerkt zijn in een product, maar ook de oorsprong hiervan.


Bij deprojectinrichter zijn meer dan 700 producten met een EPD label gecertificeerd. U vindt deze circulaire producten op onze website makkelijk en snel met behulp van onze filter optie bij elke hoofdcategorie of per subcategorie.

Een verantwoorde keuze voor een duurzaam en circulair interieur

Zowel de milieubelasting tijdens productie en transport, als ook het onderhoud en afvalverwerking tijdens de gehele levenscyclus van een product worden meegewogen. Deze aspecten dienen vastgelegd te zijn in goedgekeurde documenten. EPD’s maken het mogelijk om binnen een productgroep tot een eerlijke en goede vergelijking te komen tussen leveranciers en producten en uiteindelijk verantwoorde keuzes te maken voor een duurzaam en circulair interieur.

Meerten Castelijns

Expert in de regio

En wat zijn dan PEDS, ED of EPS?

Naast het label EPD worden ook andere labels gebruikt zoals de Environmental Product Summary (EPS). Hierbij wordt ook gekeken naar de ecologische voetafdruk van een product en wordt in een percentage van het gewicht uitgedrukt in hoeverre het product uit gerecyclede materialen bestaat en welk percentage van het product opnieuw is te recyclen. Ook de termen ED (Environmental Declaration) en PEDS (Product Environmental Data Sheet) worden gebruikt maar zijn nauw verwant aan respectievelijk de EPD en de EPS.

Meer informatie over circulair inrichten?

De Projectinrichter adviseert en ondersteunt u graag bij het circulair inrichten van uw kantoor of project. Onze experts helpen u een keuze te maken van de juiste circulaire producten. Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op, via telefoonnummer 088 650 1234,  voor het maken van een afspraak. Dat kan bij u op kantoor of in één van onze showrooms.

Bekijk onze showrooms

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.