Sale and Leaseback van uw complete kantoorinrichting

Het aanschaffen van kantoormeubilair kan een flinke investering zijn voor bedrijven. Met name in onzekere tijden is het belangrijk om financieel flexibel te zijn. Om organisaties die een moeilijke periode achter de rug hebben te helpen, biedt deprojectinrichter de sale and leaseback van kantoormeubelen aan. Ontdek wat onze sale & leaseback service inhoudt en wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Wat is sale and leaseback?

Er bestaan tegenwoordig verschillende opties als het gaat om de inrichting van uw kantoor. Naast het kopen, leasen en Furniture as a Service biedt deprojectinrichter de sale and leaseback van kantoormeubelen aan. Sale and leaseback is een financieringsvorm waarbij u als ondernemer een bedrijfsmiddel (zoals kantoormeubilair) verkoopt aan een financier, om het vervolgens terug te leasen voor een bepaalde periode. Hierdoor ontvangt u direct geld voor het bedrijfsmiddel, terwijl u het wel gewoon kunt blijven gebruiken. De financier ontvangt in ruil daarvoor lease-inkomsten en is eigenaar van het bedrijfsmiddel.

Meerten Castelijns

Expert in de regio

Uw werkkapitaal ontgrendelen

Waarschijnlijk heeft de coronacrisis ook uw organisatie op een of andere manier geraakt. Met de regeling sale & leaseback voor kantoormeubelen biedt deprojectinrichter organisaties ondersteuning bij operationele en financiële uitdagingen. Dankzij deze financiële regeling is het mogelijk om kantoormeubelen te verkopen aan deprojectinrichter, waarna uw organisatie de kantoormeubelen direct weer van ons terug leaset. Zo kunt u als bedrijf uw financiële lasten verlichten terwijl u blijft werken met de kantoorinrichting die u gewend bent. Onze experts noemen deze methode ook wel ‘werkkapitaal ontgrendelen’, omdat u op deze manier eenvoudig geld vrijmaakt om de organisatie door een crisis te helpen. Bovendien nemen wij alle verantwoordelijkheid voor onderhoud, reparatie en reiniging van u over, zodat u ook daar geen zorgen meer over heeft.

De voordelen van sale and leaseback

Een groot voordeel van sale and leaseback is dat u als ondernemer direct geld ontvangt voor uw kantoormeubelen, zonder dat u het gebruik ervan hoeft op te geven. Dit geld kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor investeringen in uw onderneming. We zetten de belangrijkste voordelen van onze sale & leaseback service voor u op een rij:
 
  • Financiële voordelen. Door uw kantoormeubilair te verkopen en vervolgens terug te leasen, maakt u snel geld vrij. Bovendien hoeft u geen nieuwe, dure meubelen aan te schaffen en kunt u de kosten spreiden over een langere periode.
  • Flexibiliteit. Met de sale & leaseback regeling van deprojectinrichter behoudt u als bedrijf de flexibiliteit om uw kantoormeubilair te vervangen of upgraden wanneer dat nodig is. Bovendien past u de leaseovereenkomst eenvoudig aan uw behoeften aan en kunt u de looptijd verlengen of verkorten.
  • Fiscale voordelen. Leasekosten aftrekbaar van de belastingen. Zo kunnen deze kosten worden gespreid over de looptijd van het leasecontract.
  • Duurzaamheid. U hoeft geen nieuwe meubels aan te schaffen, waardoor de productie van nieuwe meubels wordt verminderd. Zo bespaart u niet alleen kosten, maar draagt u ook bij aan de circulaire economie en een duurzame toekomst.
De voordelen van sale and leaseback

Wanneer is sale and leaseback interessant?

Sale and leaseback kan toegepast worden in verschillende situaties, bijvoorbeeld: Als u werkkapitaal wilt vrijmaken: door uw kantoorinrichting te verkopen en vervolgens terug te leasen kunt u direct geld vrijmaken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u tijdelijk wat extra financiële ruimte nodig hebt. Ter verbetering van de balansverhouding: als u als ondernemer veel bedrijfsmiddelen op de balans hebt staan, kan dit een negatief effect hebben op uw financiële ratio's. Door bedrijfsmiddelen te verkopen en terug te leasen, kunt u de verhouding tussen eigen vermogen en vreemd vermogen verbeteren. Om onderhoudskosten te vermijden: kantoormeubelen kunnen op den duur veel onderhoudskosten met zich meebrengen. Door uw meubelen te verkopen en terug te leasen, vermijdt u deze kosten, omdat de financier verantwoordelijk is voor het onderhoud van het bedrijfsmiddel.

Het verschil maken

We zijn blij dat we onze klanten te hulp kunnen schieten met onze sale & leaseback regeling, waarmee we écht het verschil kunnen maken. Niet alleen onze klanten zijn tevreden met de eenvoud en snelheid van de regeling. Ook wij zijn opgetogen met een langdurige samenwerking en voortdurende betrokkenheid bij de kantoorinrichting.
Het verschil maken

Hoe werkt sale & leaseback bij deprojectinrichter?

Bent u op zoek naar manieren om uw financiële situatie te verbeteren? Dan is de sale and leaseback van kantoormeubelen wellicht een interessante optie voor u. Bij deprojectinrichter bieden we deze dienst aan om ondernemers te helpen in uitdagende tijden. Maar hoe werkt onze sale & leaseback service precies? Het proces is erg eenvoudig: Onze experts inventariseren uw kantoorinterieur om de waarde van uw meubelen vast te stellen. Uw organisatie verkoopt de bestaande kantoorinrichting aan deprojectinrichter. Wij betalen uw factuur ter overname van de kantoorinrichting binnen 30 dagen. Uw organisatie leaset de inrichting terug en betaalt een vast bedrag per maand. U betaalt alleen voor het gebruik van de meubelen en wij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie ervan.
Hoe werkt sale & leaseback bij deprojectinrichter?

Mogen we u een aantrekkelijk voorstel doen?

Als de grootste onafhankelijke kantoorinrichter van Nederland heeft deprojectinrichter veel ervaring met een groot aantal meubelmerken. We schrikken niet van kantoormeubelen die mogelijk niet standaard in onze collectie beschikbaar zijn. Alle mogelijke kantoormeubelen komen in aanmerking voor sale and leaseback. Dat is natuurlijk goed nieuws, want op deze manier zijn we in staat om meer voor uw organisatie te betekenen. Bent u ook geïnteresseerd in onze regeling sale & leaseback? Neem dan contact op met uw accountmanager of met onze financieel expert om de mogelijkheden te bespreken.

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.