Sale & Leaseback van uw complete kantoorinrichting

Uw voordelen van sale & leaseback in het kort

  • De coronacrisis raakt veel organisaties. De Projectinrichter schiet te hulp
  • Uw organisatie verkoopt bestaande kantoorinrichting aan De Projectinrichter
  • Wij betalen uw factuur ter overname van de kantoorinrichting binnen 30 dagen
  • Uw organisatie leaset de inrichting terug en betaalt een vast bedrag per maand
  • Betaal alleen voor uw gebruik. Wij zijn verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie
Nicky Gieskens accountmanager

Onze expert voor sale & leaseback

Uw werkkapitaal ontgrendelen

Waarschijnlijk raakt de coronacrisis ook uw organisatie. De Projectinrichter biedt organisaties ondersteuning bij de operationele en financiële uitdagingen van de coronacrisis, onder andere met een regeling Sale & Leaseback voor kantoormeubelen. Dankzij de regeling Sale & Leaseback is het mogelijk om kantoormeubelen te verkopen aan De Projectinrichter, waarna uw organisatie de kantoormeubelen direct weer van ons terug leaset.

Onze experts noemen deze methode ‘werkkapitaal ontgrendelen’, omdat u met de regeling eenvoudig geld vrij maakt om de organisatie door deze crisis te helpen. Bovendien nemen wij alle verantwoordelijkheid voor onderhoud, reparatie en reiniging van u over, zodat u daar geen zorgen meer over heeft.

Sale en leaseback van kantoormeubilair

Wij bieden u een aantrekkelijk voorstel

De regeling Sale & Leaseback is eenvoudig en effectief. Onze experts inventariseren uw kantoorinterieur en bepalen in samenwerking met toeleveranciers de waarde van uw meubelen. Vervolgens verzenden wij uw organisatie een koopvoorstel en leaseovereenkomst. Bent u akkoord met onze aanbieding? Dan selecteert u een looptijd in de leaseovereenkomst en retourneert u het document aan uw accountmanager.
Graag ontvangen wij ook uw factuur ter hoogte van het koopvoorstel, zodat onze financiële afdeling snel tot betaling kan overgaan. Binnen 30 dagen staat het geld op uw rekening en uw organisatie betaalt vervolgens een vast bedrag per maand voor het gebruik van de kantoorinrichting.

De Projectinrichter is, zoals u weet, de grootste onafhankelijke kantoorinrichter van Nederland. Omdat we veel ervaring hebben met een groot aantal meubelmerken, schrikken we niet van kantoormeubelen die mogelijk niet standaard in onze collectie beschikbaar zijn. Alle mogelijke kantoormeubelen komen in aanmerking voor de regeling Sale & Leaseback. Dat is natuurlijk goed nieuws, want op deze manier zijn wij staat om meer voor uw organisatie te betekenen.

Sale en leaseback van kantoormeubelen

Het verschil maken

“Organisaties weten ons vanzelfsprekend goed te vinden om de kantooromgeving anders in te richten tegen het coronavirus, bijvoorbeeld met hygiëneschermen en geprinte tapijttegels”, aldus Rimmer Stumpel, Directeur van De Projectinrichter. “We zijn blij dat we onze klanten te hulp kunnen schieten met onze regeling Sale & Leaseback, waarmee we écht het verschil kunnen maken. Niet alleen onze klanten zijn tevreden met de eenvoud en snelheid van de regeling. Ook wij zijn opgetogen met een langdurige samenwerking en voortdurende betrokkenheid bij de kantoorinrichting”.

Bent u ook geïnteresseerd in onze regeling Sale & Leaseback? Neem dan contact op met uw accountmanager of met onze financieel expert om de mogelijkheden te bespreken.

Wim van der Bruin

Onze expert voor sale & leaseback

Pieter van Woensel

Onze expert voor sale & leaseback