Ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is een kantoorstoel welke zeer ruim instelbaar is. Het prijsverschil van een bureaustoel zit hem vaak in het instelbereik van de stoel. Hoe ruimer een stoel instelbaar is hoe duurder deze is. Ergonomische bureaustoelen zijn vaak NPR 1813 goedgekeurd, NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn.

Lees meer

NPR is een richtlijn waar u zich als werkgever aan kan conformeren. Wij vertellen u hier graag meer over. NEN goedgekeurde bureaustoel, zijn bureaustoelen met een minder ruim instelbereik dan een NPR bureaustoel. NEN bureaustoelen zijn goede bureaustoelen, echter zijn deze minder ruim instelbaar. Met andere woorden; niet iedereen kan er goed op zitten.

Een ergonomische bureaustoel is ruim instelbaar

Denk hierbij aan:

  • hoogte,
  • zitdiepte,
  • rugleuning,
  • lumbaal instelling en
  • een van de belangrijkste elementen: de armlegger instelling, deze moet in breedte diepte en hoogte ingesteld kunnen worden zodat u uw armen naast het lichaam kan rusten zonder statische spierbelastingen.

Een armlegger van de ergonomische bureaustoel welke niet goed ingesteld kan worden, kan ook niet goed worden gebruikt. In dat geval zal de gebruiker de armleggers het liefst onder zijn bureau instellen, terwijl het juist de bedoeling is dat de armlegger boven het bureaublad uit komt.

Een ergonomische bureaustoel ondersteunt de bewegingen die het lichaam maakt, waardoor de gebruiker zich enigszins fit blijft voelen. Een ergonomische stoel activeert het lichaam en voorkomt verslapping van het spierstelsel.

Welke ergonomische bureaustoel past het beste bij u?

Het vinden van een goede ergonomische bureaustoel is niet altijd even makkelijk. Er zijn diverse bureaustoelen, die allen voorzien zijn van de juiste ergonomische eigenschappen en kwaliteiten. Onze bureaustoelen collectie is zeer ruim. Graag adviseren wij u bij het maken van de juiste keus. Kunt u niet in een keer beslissen dan kunt u altijd een ergonomische bureaustoel op proef nemen. Heeft u vragen of wilt u geheel vrijblijvend advies u kunt altijd langs komen in één van onze showrooms. Onze experts staan voor u klaar! Onderstaand enkele voorbeelden uit onze collectie ergonomische bureaustoelen.