Over circulair inrichten

Bij circulair inrichten wordt rekening gehouden met de levenscyclus van producten. Dit kan onder meer inhouden dat materialen zo worden ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en gerecycled of vervangen. Ontdek wat circulair inrichten bij deprojectinrichter betekent en lees meer over ieder onderdeel specifiek.

Wat is circulair inrichten?

Circulair inrichten verwijst naar een benadering van ontwerpen en inrichten die gericht is op het minimaliseren van afval en het maximaliseren van het hergebruik van materialen. Het doel is om een gesloten kringloop te creëren waarin producten en materialen aan het einde van hun levensduur niet worden weggegooid, maar worden hergebruikt, gerepareerd of gerecycled.
Wat is circulair inrichten?

Sociaal en circulair ondernemen

Niet alleen circulair inrichten stijgt de laatste jaren in populariteit. Ook sociaal ondernemen wordt steeds belangrijker. Organisaties willen een bijdrage leveren aan de maatschappij door, onder andere, samen te werken met organisaties die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven. Wij werken samen met diverse leveranciers waarbij sociaal ondernemen hun corebusiness is.
Sociaal en circulair ondernemen

Onze revitalsatiepartners

We hechten groot belang aan de kracht van revitalisatie als een cruciale stap richting een duurzamere toekomst. In onze toewijding om een duurzame werkomgeving te bevorderen, slaan we de handen ineen met een gevarieerd netwerk van revitalisatiepartners. Dankzij deze samenwerkingen zijn we in staat om een uitgebreid scala aan duurzame oplossingen aan te bieden, variërend van het opknappen van bestaand meubilair tot het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve producten. Elke partner draagt op een unieke manier bij aan onze visie, waardoor we in staat zijn om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten.
Onze revitalsatiepartners

Tarkett Restart®

We zijn er trots op dat we sinds 2023 partner zijn van het Tarkett Restart® programma. Dit vooruitstrevende duurzaamheidsprogramma gaat verder dan conventionele praktijken. Het initiatief omvat het terugname- en recyclingproces van gebruikte vloeren door Tarkett. Hierbij worden de materialen zorgvuldig gescheiden en vervolgens verwerkt tot hoogwaardige nieuwe materialen binnen hun bestaande productieproces.
Tarkett Restart®

Duurzame projectinrichting

Duurzaamheid staat centraal in onze projectinrichting. Duurzaam ondernemen is voor ons geen kwestie van louter commercieel of financieel belang; het komt voort uit de overtuiging om iets positiefs bij te dragen aan de wereld, zowel voor de huidige als toekomstige generaties. Wij beschouwen dit als een voortdurend evoluerend proces, waarbij we innovaties nauwlettend volgen en voortdurend werken aan het verbeteren van onze bijdrage aan een duurzame werkwijze. Ontdek hoe wij op een duurzame manier ook uw werkomgeving kunnen inrichtingen.
Duurzame projectinrichting

De ideale werkomgeving

Een optimale werkomgeving vormt de kern van het succes van uw organisatie. Bij deprojectinrichter streven we ernaar een werkomgeving te creëren die niet alleen comfortabel en goed georganiseerd is, maar ook de productiviteit en het welzijn van uw medewerkers stimuleert. Onze trots ligt in onze onafhankelijkheid; in plaats van specifieke merken of producten te promoten, leggen we de focus op het verstrekken van eerlijk en onbevooroordeeld advies dat volledig is afgestemd op uw unieke behoeften.
De ideale werkomgeving

Hernieuwd meubilair

Kwalitatief hoogwaardig meubilair verdient een tweede kans. Vaak wordt kantoormeubilair afgeschreven, omdat het niet meer past binnen de nieuwe inrichting, terwijl het met enkele aanpassingen heel nieuw leven én een volledig nieuwe uitstraling kan krijgen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw oude meubilair? Onze experts komen graag bij u langs om te beoordelen of uw inventaris in aanmerking komt voor revitalisatie
Hernieuwd meubilair

DPI Services

Een ander groot voordeel: ons eigen montageteam zorgt voor een soepel logistiek proces. Is uw nieuwe werkomgeving besteld? Dan komen deze kanjers op de afgesproken dag langs om al het meubilair op zijn plaats te zetten en aan te sluiten. Heeft u met de accountmanager afgesproken dat er meubilair mee retour moet? De mannen van DPI Services nemen het meubilair volgens de afspraken mee.
DPI Services

Circulaire producten

We streven naar het creëren van een gezonde en toekomstbestendige werkomgeving. Bekijk alle circulaire producten in ons aanbod of neem contact op met onze experts. Zij kunnen u als geen ander adviseren over welke circulaire producten het beste tot hun recht komen in uw werkomgeving.
Circulaire producten

Wat is een EPD?

Een Environmental Product Declaration (EPD) is een gestandaardiseerde en transparante manier om de milieuprestaties van een product te communiceren. Het geeft gedetailleerde informatie over de milieueffecten van een product gedurende zijn gehele levenscyclus, van grondstoffenwinning tot productie, gebruik en uiteindelijk verwijdering. Voor meubels kan een EPD bijvoorbeeld informatie bevatten over de herkomst van de materialen, de productiemethoden, het energiegebruik, emissies naar lucht en water, en andere milieugerelateerde aspecten.
Wat is een EPD?