Circulaire info

Wat is circulair?

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten, zoals bureaustoelen, tapijttegels, tafels en overig meubilair, en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren.

De Projectinrichter conformeert zich aan de principes van de circulaire economie. Zij beschouwt circulariteit in alle facetten als hét economische model voor de wereld van morgen en wil deze principes waar mogelijk doorvoeren in haar eigen bedrijfsvoering.
De Vereniging van InrichtingsProfessionals (VIP) heeft een verklaring opgesteld voor haar leden en ook De Projectinrichter heeft deze verklaring ondertekend.

Naast een streven naar maximale duurzaamheid (groene energie, elektrische auto’s, paperless office, “think before you drive” etc.) in ons dagelijkse handelen voeren wij een actief beleid ten aanzien van leverancierskeuze en circulaire diensten die wij aan onze geleverde producten toevoegen.
Wij werken met een steeds groter aantal leveranciers en producenten met een circulaire bedrijfsvoering dat zich kenmerkt door terugnamegaranties aan het einde van de looptijd én, middels het principe van “design before assembly”, de mogelijkheid voor tussentijdse aanpassingen en verbeteringen aan het product als de organisatie waar het meubel staat hierom vraagt.

Informatie over circulair

We geven u graag informatie over:

Circulaire diensten

De Projectinrichter koppelt hieraan verscheidene flexibele financiële diensten als full operational lease, huur en pay-per-use mogelijkheden. We bieden uiteraard ook aanvullende mogelijkheden op het gebied van inventarismanagement, levensduurverlengend onderhoud en de garantie op volledige recycling dan wel upcycling van de inrichtingscomponenten aan het einde van de levenscyclus. We zijn daardoor samen met onze klanten hard op weg om de keten daadwerkelijk gesloten te krijgen.

Wilt u circulair inrichten?

Wilt u ook weten hoe u circulair inrichten praktisch en makkelijk kunt toepassen? Nodig onze specialisten uit voor een vrijblijvend adviesgesprek of kom langs in één van onze showrooms om de mogelijkheden van circulair inrichten met u te bespreken.