De beste werkomgeving

Bij de ideale werkomgeving spelen veel factoren een grote rol, waaronder het kleurgebruik, beplanting, het type werkplekken (en diversiteit daarin) én thuiswerkvoorzieningen. Schakel een echte expert in om uw werkomgeving optimaal in te richten voor uw collega's.

Activiteit gerelateerd werken

Volgens het innovatieve concept van Activity Based Working (ABW), geïnspireerd door de vooruitstrevende visie van Steelcase op kantoorinrichting, streven we ernaar om een omgeving te creëren die niet alleen tevredenheid, maar ook productiviteit en efficiëntie onder medewerkers bevordert. Een boeiende visie die laat zien dat werknemers veel meer voldoening halen uit hun werk als hun werkomgeving maximaal aansluit op hun behoeften.
Activiteit gerelateerd werken

Hybride werken

Een model dat helemaal van deze tijd is. Volgens dit model faciliteer je als werkgever op meerdere plekken een ideale werkomgeving. Dit kunnen diverse plekken op kantoor zijn, maar bijvoorbeeld ook thuis. Hybride werken stelt werknemers in staat om hun werkplek aan te passen aan de aard van de taken, waardoor ze een balans kunnen vinden tussen de voordelen van persoonlijke interactie op kantoor en de autonomie van werken op afstand. Dit model is steeds relevanter geworden met de technologische vooruitgang en de erkenning van de diverse behoeften en voorkeuren van werknemers.
Hybride werken

Thuiswerken

Thuiswerken is in toenemende mate belangrijk geworden, zowel vanuit het perspectief van werknemers als werkgevers. Als werknemer ervaar je vaak een fijnere werk- en privébalans, verminderde pendeltijd en een grotere autonomie als thuiswerken een mogelijkheid is. Voor werkgevers is thuiswerken relevant, omdat het de mogelijkheid biedt goede werknemers aan te trekken, ongeacht hun geografische locatie. Het kan ook leiden tot kostenbesparingen op kantoorruimte en faciliteiten. Bovendien kan thuiswerken bijdragen aan de tevredenheid en betrokkenheid van werknemers, wat weer invloed heeft op de productiviteit en retentie.
Thuiswerken

Biophilic design

Biophilic design is een ontwerpprincipe dat gericht is op het integreren van natuurlijke elementen en patronen in de werkomgeving. Het is gebaseerd op de overtuiging dat menselijke affiniteit voor de natuur niet alleen esthetisch is, maar ook positieve effecten heeft op welzijn en productiviteit. Dit principe omvat het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, en het integreren van groen in binnenruimtes, zoals planten en groene muren. Ook wordt vaak gebruikgemaakt van natuurlijke lichtbronnen en zicht op de natuur. Dit ontwerpprincipe wordt steeds belangrijker in architectuur en interieurontwerp, vooral in stedelijke omgevingen waar contact met de natuur beperkt kan zijn.
Biophilic design

Kleurgebruik

Kleurgebruik speelt (in het bijzonder) in de werkomgeving een belangrijke rol, omdat het een directe invloed kan hebben op o.a. de productiviteit en het welzijn van medewerkers. Zo zorgen de juiste kleuren voor meer sfeer en creativiteit & een hogere productiviteit en verbeterde concentratie. Kleuren in de werkomgeving kunnen bovendien zorgen voor een fijne ruimteperceptie en sterkere merkidentiteit. Echter, niet iedere kleur leent zich voor een werkomgeving. Schakel daarom de expertise in van een professional.
Kleurgebruik

Groen op kantoor

Ook planten spelen een belangrijke rol in de werkomgeving. Ze hebben diverse positieve effecten op zowel het fysieke als het mentale welzijn van medewerkers. Echte beplanting heeft bijvoorbeeld een luchtzuiverende werking. Maar ook kunstplanten brengen voordelen met zich mee. Zo verbeteren ze de esthetiek van de werkomgeving én zorgen ze voor meer concentratie en minder stress. Zelfs de akoestiek is gebaat bij groen op kantoor. Zowel echte planten als kunstplanten zorgen voor een fijne geluidsabsorptie.
Groen op kantoor

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.