Welke inrichting past bij scrum en agile werken?

De veranderingen in het werken op kantoor gaan steeds sneller. Daarmee ontstaan er ook andere manieren van werken. Hybride werken door Corona, activity-based working, scrum en agile. Allemaal veelgehoorde termen die steeds vaker voorbijkomen. Maar wat is het? Wat heeft u eraan? En hoe kunt u het beste uw kantoor inrichten om scrum en agile te werken?

Kantoor als hulpmiddel

Kort gezegd is het kantoor een hulpmiddel of een gereedschap voor een organisatie of bedrijf om het werk zo optimaal mogelijk te doen om de doelstellingen te behalen. Nieuwe ICT-technieken maken het werken steeds dynamischer, sneller en plaatsonafhankelijk. Door Corona is het thuiswerken meer geaccepteerd. Echter als organisatie of als bedrijf werkt u samen aan een doel. Dit kan voor sommige meer concentratie activiteiten prima thuis. Voor andere activiteiten is het kantoor nog steeds de beste ontmoetingsplek om samen te werken. Het werken in projectteams is een goed bijvoorbeeld dat het beste past in een scrum en agile omgeving.

Meerten Castelijns

Expert in de regio

Wat is scrum of agile?

Scrummen is kort ‘de koppen bij elkaar steken en weer door.’ Pragmatisch en oplossingsgericht in een kortere tijdsplanning dan in een traditionele manier van werken. Scrum is een manier van werken in het agile of flexibel werken. Verschillende organisaties en bedrijven geven hier allemaal een eigen invulling aan. Algemeen kun je zeggen dat agile staat voor een flexibele, wendbare manier van werken waarbij u sneller inspeelt op veranderingen. De klantwens is het uitgangspunt en zelforganiserende teams spelen daar sneller op in dan een traditionele organisatie die werkt met veel vergaderingen, Excel sheets en Businesscases.
Wat is scrum of agile?

De ideale inrichting om agile te werken

Een goede scrumruimte biedt de gebruikers de mogelijkheid om zelf de ruimte in te delen met flexibele tafels, multifunctionele wanden en verstelbare werkplekken.
  • Een tafel op stahoogte voor de dagelijkse korte scrumsessie.
  • Verplaatsbare wanden die zorgen voor akoestische en visuele afscheiding en die ook dienen als scrumbord.
  • Een digitaal scrumbord voor video-overleg met collega’s op een andere plek.
  • Makkelijk verplaatsbare en verstelbare werkplekken voor het uitwerken van de onderwerpen.
Kortom de ruimte en de inrichting ervan faciliteren de flexibele manier van agile werken.
Scrum Agile kantoorinrichting

Wat zijn de voordelen van agile werken?

De voordelen van scrum en agile werken verschillen per organisatie of bedrijf. Voorbeelden:
  • Sneller naar het gewenste doel dan in normale processen
  • Leren van fouten: door sneller te werken en dingen te proberen worden fouten leermomenten die het resultaat verder helpen
  • Minder plannen maar meer doen
  • Flexibeler, uitdagender voor medewerkers
  • Kost minder tijd, geld en energie
Eén van de grootste pluspunten van Scrum is dat de business eerder gebruik kan maken van aanpassingen, bijvoorbeeld nieuwe software voor klanten. Bij projecten duurt dat veel langer (gemiddeld 1 jaar) en dan zijn sommige functionaliteiten alweer achterhaald.
Scrum Agile werken inrichting kantoor

Deprojectinrichter helpt u om de beste scrum werkplekken te realiseren

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.