Kantinestoel

Kantinestoelen zijn er vele varianten en uitvoeringen. Het is van groot belang dat kantinestoelen beschikken over een goed zitcomfort en makkelijk zijn in onderhoud. Daarnaast is de keuze van de soort kantinestoel bepalend voor de uitstraling en sfeer van uw kantine. U heeft keuze uit verschillende uitvoeringen en materialen, van duurzame houten kantinestoelen voor in de schoolkantine, tot fraai vormgegeven design kantinestoelen voor de moderne bedrijfskantine op kantoor en onverwoestbare kantinestoelen van kunststof voor de sportkantine of schoolkantine.

Lees meer

Kantinestoelen; de aandachtspunten

Aan welke aspecten moet u extra aandacht schenken bij de keuze van een kantinestoel voor uw kantine?

  • De materiaalkeuze

Graag een stoel die praktisch is en makkelijk schoon te maken? Ons advies; kies voor een kantinestoel met een zitting van kunststof of metaal. Deze materialen hebben een glad oppervlak en zijn makkelijk afneembaar met een vochtige doek. Graag een kantinestoel met een luxere uitstraling? Kies dan voor een kantinestoel met een gestoffeerde zitting. Tenslotte hebben wij ook kantinestoelen van hout die prima tot hun recht komen in een kantine waar u een warme en natuurlijke sfeer wilt creëren.

  • De afmeting en hoogte van uw kantinetafel

De hoogte van uw kantinetafel, de dikte van het tafelblad en de vorm van de tafelpoten zijn factoren waar u rekening mee moet houden. Is de ruimte in uw kantine beperkt? Dan adviseren wij u te kiezen voor een kantinestoel zonder armleuningen zodat u deze onder de kantinetafel kunt schuiven. Ook kunt u kiezen voor een model wat stapelbaar en licht is. Toch iets meer comfort? Kies dan voor een kantinestoel met armleuningen.

  • Zitcomfort

Kantinestoelen moeten comfortabel zitten. Voor een goede zithouding is het belangrijk dat uw rug tegen de rugleuning van uw stoel leunt, uw voeten de grond raken en u in een hoek van 90 graden zit.  Een stoel testen? Kom naar één van onze showrooms om proef te zitten of neem een stoel mee op proef.

  • Verschillende onderstellen

Onze collectie kantinestoelen biedt een zeer ruime keuze uit verschillende onderstellen. Voor elke smaak is er een onderstel beschikbaar. Kiest u een 4-poots onderstel dan staat uit kantinestoel stabiel en stevig op de grond. Een kantinestoel met een slede-onderstel veert licht met elke beweging mee. U kunt ook een speels effect creëren door te kiezen voor kantinestoelen met verschillende onderstellen.

  • De stijl en sfeer van uw kantine

Om eenheid in het interieur van uw kantine te houden is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de kantinestoelen van uw keuze aansluiten bij het overige meubilair in uw kantine. Zo behoudt u de stijl en benadrukt u de sfeer die u wilt uitstralen. In een industriële sfeer past bijvoorbeeld een kantinestoel van metaal met een stoere uitstraling. En zo hebben wij voor elke stijl of het nu gaat om klassiek, basic of design een passende kantinestoel.

Welke kantinestoel past bij uw kantine?

Onze experts geven u graag persoonlijk advies en helpen u graag bij de keuze van de juiste kantinestoel. Bel naar telefoonnummer 088 650 1234 voor het maken van een afspraak of kom langs en doe inspiratie op in één van onze showrooms in Purmerend of Rotterdam. De Projectinrichter heeft voor elke soort kantine de juiste kantinestoel.