HomeTafelsHoge vergadertafel

Hoge vergadertafel

Wist u dat de tafel waaraan vergaderd wordt van grote invloed kan zijn op de besluitvorming? Bij bedrijven wordt er steeds vaker gekozen om staand te vergaderen en te overleggen. Ook wel stand up meetings of vergaderen via Scrum genoemd waar via korte sprints projecten opgeleverd worden. Dit kan aan een hoge vergadertafel.

Lees meer

De meeste hoge vergadertafels zijn circa 110 cm hoog, een ideale hoogte om aan te staan. Onze collectie biedt een hoge vergadertafel passend bij elke stijl van kantoorinrichting of vergaderruimte. 
Bent u op zoek naar een hoge vergadertafel met een Scandinavisch uiterlijk? Ons advies; kies voor een hoge vergadertafel met een houten tafelblad en poten en minimalistisch design. Liever een hoge vergadertafel met een speelse uitstraling dan zou u kunnen kiezen voor een rond tafelblad met een kolompoot. Welke vergadertafel u ook besluit te nemen het is raadzaam om er rekening mee te houden dat uw keuze van grote invloed is op de sfeer van uw vergaderruimte. Ook factoren als kleur en grootte zijn van belang om rekening mee te houden. 

Redenen om te vergaderen aan een hoge vergadertafel

  • Staand vergaderen is snel 

Langdurig staan wordt in het algemeen als niet prettig ervaren. Hierdoor zijn mensen eerder geneigd om snel tot de kern van de zaak te komen. Van nature zal men zittend eerder langer praten en zich eerder verliezen in details die minder van belang zijn. Een overleg of vergadering duurt hierdoor korter en beslissingen worden hierdoor sneller genomen. Door deze aanzienlijke tijdsbesparing is er tijd over voor andere werk gerelateerde activiteiten en werkzaamheden.

  • Kostenbesparend

Omdat vergaderen aan een hoge vergadertafel een stuk korter duurt bespaart dat automatisch ook op de kosten. Staand vergaderen is bewezen efficiënter dan zittend vergaderen. 
Stimuleert de creativiteit
De informele sfeer bij vergaderen aan een hoge vergadertafel draagt eraan bij dat mensen zich vrijer voelen om hun ideeën te delen en zichzelf uit te spreken. Het draagt enorm bij aan de creativiteit van mensen. Staand vergaderen prikkelt het menselijk brein. 

  • Staand vergaderen is gezond

Wie staand vergaderd beweegt automatisch meer dan wanneer je zittend vergaderd. Staand vergaderen aan een hoge vergadertafel stimuleert een actieve werkhouding en daarbij een gezonde werkhouding. 

  • Meer onderling begrip 

In een staande houding beweeg je automatisch meer waardoor non-verbale communicatie een belangrijke aanvullende rol inneemt tijdens een vergadering of overleg. Het overleg wordt hierdoor completer en duidelijker waardoor deelnemers meer onderling begrip zullen hebben voor elkaars standpunt of overweging. 

Ook advies over een hoge vergadertafel voor uw vergaderruimte?

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een hoge vergadertafel voor uw vergaderruimte op kantoor? Onze experts nemen graag alle opties en mogelijkheden met u door en checken samen met u of uw keuze aansluit bij al uw wensen en eisen.  Wij hebben ook comfortabele hoge krukken in verschillende modellen mocht u ook willen zitten aan uw hoge vergadertafel.

Inspiratie op doen? U bent van harte welkom in één van onze showrooms in Purmerend of Rotterdam. Liever telefonisch advies? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 088 650 1234 voor vrijblijvend advies of een offerte voor uw project. Onze experts beantwoorden graag al uw vragen!