24 uurs bureaustoel

Een 24 uurs bureaustoel onderscheidt zich wel degelijk van de gewone normale bureaustoelen. Een kantoorstoel die intensief wordt gebruikt in bijvoorbeeld de meldkamer, is vaak voorzien van een bekleding met hogere slijtvastheid. Daarnaast is het ook belangrijk dat de bekleding goed te reinigen is. 

Lees meer

1 / 1

De 24 uurs bureaustoel is ideaal toepasbaar in meldkamers of balies van hotels of ziekenhuizen die 24 uur per dag bemand zijn.

Verschil 24 uurs bureaustoel en gewone bureaustoel

Een 24-uurs bureaustoel onderscheidt zich ten opzichte van eenvoudige bureaustoelen in een aantal opzichten:

  • Bekleding: Heeft een hogere slijtvastheid. De slijtvastheid drukt men uit in Martindale. Standaard kantoormeubilair heeft stoffering met een slijtvastheid van 20.000 Martindale. Een sterke stoffering heeft een slijtvastheid van circa 100.000 Martindale. Bij een 24 uurs stoel zal men aan een veel hogere slijtvastheid moeten denken. Circa 600.000 Martindale.
  • Reinigbaarheid: Uit hygiënische overwegingen dient een stof zeer slijtvast en goed te reinigen zijn. Leer zou hiervoor een goed alternatief kunnen zijn. Het nadeel van leer is de verminderde luchtdoorlatendheid van leer ten opzichte van stof. Vandaar dat voor 24 uurs stoelen meestal gekozen wordt voor stof in plaats van leer.
  • Stabiliteit: Omdat er in een 24 uurs bureaustoel vaak een iets passievere houding aangenomen wordt, zal de bureaustoel uitgevoerd moeten worden met een vergroot onderstel. Dit om de stabiliteit te vergroten.
  • Hoofdsteun: Veelal wordt een 24 uurs stoel uitgevoerd met een hoofdsteun.
  • Robuust: Een 24 uur bureaustoel wordt ook wel meldkamerstoel genoemd, deze dient extra sterk te worden uitgevoerd. Denk aan een stevige mechaniek, armleggers en rugleuning.
  • Comfortabel: Een 24 uurs stoel dient bijzonder comfortabel te zitten, juist omdat er zoveel gebruik van wordt gemaakt.

Advies over een 24 uurs bureaustoel?

Om tot een goede keuze te komen voor een 24 uurs bureaustoel, kan in overleg een proefplaatsing de ideale oplossing zijn. Vraag onze medewerkers voor professionele ondersteuning of kom langs in één van onze showrooms voor een 24 uur bureaustoel.