Specialistische reiniging van uw meubels en projectstoffering

Ruim een kwart van de werkplekken in Nederland is niet hygiënisch. Dat is de conclusie uit een onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat op de werkplekken van ruim veertig bedrijfspanden. Met specialistische reiniging van uw kantoormeubelen en werkplek wordt uw kantoor niet alleen gezonder, maar kunt u ook langer gebruik maken van uw meubilair en projectstoffering. Vaak worden dagelijks de bladen van werkplekken schoon gemaakt, maar de stalen delen (zwarte vegen), kabelgoten, bureaustoelen en de aanwezige hardware worden overgeslagen. Deze zijn een bron van bacteriën, virussen en rondvliegende stofdelen. De luchtkwaliteit wordt hierdoor slechter en de werkomgeving ongezonder. Door onder andere flexwerken en activiteit gerelateerd werken worden werkplekken steeds meer gedeeld. Net als de bijbehorende bacteriën en virussen.

Ziekteverzuim door onhygiënische werkplekken

Gebrek aan hygiëne leidt binnen een bedrijf vaak tot ziekteverzuim, griepachtige verschijnselen en infecties aan luchtwegen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat al die bacteriën verkoudheid, huidirritaties en zelfs griep kunnen veroorzaken en dus een verhoogd ziekteverzuim veroorzaken! Specialistische reiniging helpt

  • Uw meubilair langer mooi te houden
  • stofferingen langer goed te houden
  • Kostenbesparing op de lange termijn te realiseren
  • De inventaris (op andere manieren opnieuw) te gebruiken
  • Een gezonde werkomgeving te garanderen
Specialistische reiniging meubilair

Technische levensduurverlening door specialistische reiniging

Voor meubelstoffen geldt vaak dat niet tijdig reinigen de kwaliteit en structuur van de vezels aantast. Door uw werkomgeving op tijd te laten reinigen, verlengt u dus de levensduur van uw meubelen. Vlekken die te lang achterblijven in een meubelstof zijn na verloop van tijd niet meer volledig te verwijderen. Buiten het reinigen van de meubelstof is het ook aan te raden de (lichtgekleurde) meubelstof periodiek te beschermen met een Nano coating (vergelijkbaar met Scotch Guard). Dit voorkomt dat de gemorste vervuiling direct in de stoel trekt en biedt de gebruiker de mogelijkheid om de vlek eenvoudig te verwijderen.
Specialistische reiniging van uw kantoor

Een schone werkplek biedt meer

Periodieke dieptereiniging van de werkplekken is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van uw medewerkers, het draagt ook bij aan de uitstraling en representativiteit van uw kantoor. Maar nog veel belangrijker is de positieve beleving van uw medewerkers en bezoekers. Medewerkers ervaren de dieptereiniging als een enorme positieve handeling vanuit (facility) management en zien de reiniging vaak als een blijk van aandacht en beschouwen het daarmee ook als waardering voor hun inzet.

Is uw kantoor ook aan specialistische reiniging toe?

Bel voor een afspraak bij u op kantoor of kom langs in één van onze showrooms om de mogelijkheden van specialistische reiniging van uw kantoormeubilair of projectstoffering te bespreken.

Meerten Castelijns

Expert in de regio

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.