Tarkett Restart®

Deprojectinrichter en Tarkett werken samen in een duurzaamheidsprogramma genaamd; Restart®. Het Restart® terugname- en recyclingprogramma houdt in dat Tarkett gebruikte vloeren retour neemt, de materialen scheidt en verwerkt tot nieuwe materialen in hun bestaande productieproces.

Hoe werkt het precies?

Het snijafval en gebruikte vloerbedekking worden door Tarkett ingenomen en verstuurd naar een van hun sorteercentra, waar recyclebaar materiaal klaar wordt gemaakt om te worden verzonden naar het juiste recyclingcentrum. Hier wordt het materiaal gerecycled en omgezet in ruwe materialen van goede kwaliteit. Vervolgens gebruiken ze de gerecyclede garen en tapijtrug om nieuwe Tarkett-tapijttegels van te maken. Partners (zoals deprojectinrichter) ontvangen een ReStart® terugname en recycling certificaat voor uw materiaal.

Het Restart programma is niet alleen van toepassing op tapijttegels. Ook vinyl en linoleum worden op vergelijkbare wijze retourgenomen en hergebruikt.

Meerten Castelijns

Expert in de regio

Wat zijn de voordelen voor u als klant?

  1. Bespaar kosten, vanwege het afnemende aantal stortplaatsen en de stijgende belasting voor verontreinigende stoffen, waardoor de kosten van industrieel afval voortdurend toenemen.
  2. Voldoe aan de criteria voor duurzame bouwcertificaten en de steeds striktere afvalwetgeving.
  3. Beheer uw snijafval en gebruikte vloeren eenvoudig en effectief, zodat de efficiëntie van bouwplaatsen en renovatieprojecten wordt geoptimaliseerd.
Meer weten? Neem contact op met Frits Vogel voor een offerte op maat of download hier de folder van Tarkett Restart® voor meer informatie
Wat zijn de voordelen voor u als klant?

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.