Zaalstoelen

Zaalstoelen | kerkstoelen zijn een belangrijk onderdeel bij het inrichten van zalen. Binnen onze ruime collectie kantoormeubelen zijn er veel varianten, namelijk; koppelbare zaalstoelen en stapelbare stoelen. Hierdoor is een zaal, kerk, restaurant of kantine flexibel in te richten. Zaalstoelen zijn multifunctioneel toe te passen. Zo zijn er stoelen met een vaste zitschaal of losse zitting en rugleuning.

Lees meer

NEN-EN 14703 stoelkoppeling

Een zaalopstelling van meer dan 100 stoelen moet volgens de NEN-EN 14703 norm te koppelen zijn. Vanaf 1 januari 2015 is dit wettelijk verplicht. Dit geldt voor binnen- en buitenopstellingen. Een gekoppelde zaalopstelling zonder het NEN-certificaat wordt afgekeurd.

Wanneer en hoe te koppelen

Staan er in een ruimte honderd of meer stoelen in een rijenopstelling dan dient de opstelling te voldoen aan deze NEN-EN 14703 norm. Een rij van elf gekoppelde stoelen, onderworpen aan een aantal zware tests, moet aan elkaar blijven zitten. Wanneer er brand uitbreekt of een andere calamiteit waardoor er ontruimd moet worden, dienen de stoelen of te blijven staan of allemaal om te vallen, zodat ze geen obstakel vormen voor de ontruiming.

Advies op maat voor de juiste zaalstoel

Bij het aanschaffen van zaalstoelen adviseren wij u graag over:

  • het type koppeling (bijvoorbeeld brandweer gecertificeerde koppelingen),
  • diverse andere koppelmogelijkheden,
  • met of zonder schrijfblad (ideaal bij conferenties),
  • soort uitvoering (gestoffeerd, kunststof of van hout of een combinatie),
  • de manier van stapelen,
  • het soort glider (voor zowel harde- als zachte vloeren) en
  • het gewicht van de stoel.

Een zaalstoel is leverbaar met of zonder armleuningen. Bij stapelbare stoelen kan optioneel gekozen worden voor een stapelkar/steekwagen. De stapelbaarheid is afhankelijk van het stoeltype. Vaak wordt er gedacht dat smalle zaalstoelen ruimte bieden voor meerdere mensen. Dit is echter niet waar, dit is namelijk geheel afhankelijk van de schouder breedte van een persoon.

Stapelbare en koppelbare zaalstoelen

Een zaal kan verschillende opstellingen hebben, zoals een U-vorm, O-vorm, carré- of theateropstelling. Wanneer deze opstelling vaak wijzigt, zijn stapelbare zaalstoelen ideaal. Ze zijn ruimtebesparend, eenvoudig te verplaatsen bij elke gewenste opstelling.
Er zijn diverse koppelmogelijkheden, zoals het eenvoudig over elkaar heen schuiven van de connectie van de zaalstoelen of het aan elkaar klikken van de connecties. Dit laatste neemt echter meer tijd in beslag van het schuifsysteem.

Ook een goede zaalstoel in uw zaal?

De Projectinrichter biedt verschillende zaalstoelen van diverse merken aan. Bijvoorbeeld van Casala, Cassina, Offecct en Wiesner Hager. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms. Onze experts geven u graag persoonlijk advies over alle mogelijkheden en voordelen van de juiste zaalstoelen.