Thuiswerken aan een goede thuiswerkplek

Door Corona gedwongen heeft het thuiswerken een enorme vlucht genomen. Zeker in de beginsituatie zijn er aardig wat missers gemaakt in het organiseren van een goed ingerichte thuiswerkplek. Omdat het thuiswerken ook na corona zal blijven bestaan, bent u als werkgever gedwongen om dit goed te organiseren.

Meerten Castelijns

Onze expert voor een thuiswerkplek regio Amsterdam

Werken uw medewerkers vaak aan een keukentafel? Of zitten ze langdurig op een eetkamerstoel, dan kan dit gezondheidsproblemen veroorzaken. Als werkgever moet u er alles aan doen om ziekte te voorkomen en daarom is een goed ingestelde thuiswerkplek een must en als werkgever bent u verantwoordelijk voor een goed ingerichte thuiswerkplek van uw personeel. 

Waar moet een goede thuiswerkplek aan voldoen?

Laten wij eerst even kijken waar de thuiswerkplek aan moet voldoen. De thuiswerkplek moet net als de gewone werkplek voldoen aan de regels die vastgesteld zijn in het Arbeidsomstandighedenbesluit. Denk hierbij aan een verstelbare bureaustoel, zodat de gebruiker goed zit en een werkplek die voldoende ruimte biedt.

Is een werkgever verplicht om een thuiswerkplek in te richten?

Ja, omtrent de thuiswerkplek heeft de werkgever een zorgplicht en valt dus ook onder het plaatsonafhankelijk werken. De normeringen welke gelden voor de gewone werkplek, zijn dus ook bij de thuiswerkplek van toepassing. Hierna ontstaat de volgende vraag: hoe ga ik een goede thuiswerkplek voor mijn medewerkers organiseren? We laten u verschillende mogelijkheden zien en de voors en tegens.

Thuiswerkplek thuis werken aan de Vepa Homefit

Een budget vaststellen per medewerker. De medewerker krijgt een vergoeding van € 500, - (of een ander bedrag). De medewerker gaat dan zelf op zoek naar een thuiswerkplek. Op deze wijze heeft u als organisatie geen controle over de aan te schaffen zaken en kunt u niet garant staan voor de kwaliteit. Deze oplossing raden wij dan ook niet aan. Een medewerker zal primair uitgaan van de kosten en niet uitgaan van de wettelijke eisen welke gelden voor een thuiswerkplek.

Een budget vaststellen per medewerker in combinatie met een webshop. Op deze wijze kunt u in overleg met De Projectinrichter een op maat gemaakte webshop maken, waar alle goedgekeurde kantoormeubelen voor de thuiswerkplek, zoals bureaustoel, kruk of werkplek in staan. Vervolgens kan de medewerker goed thuiswerkplekmeubilair aanschaffen.
Om uw medewerkers een korting te geven zijn er kortingscodes mogelijk. Het is dan aan u hoe u dit wilt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een vast bedrag per medewerker
  • Een aanvullende korting per medewerker
  • Of betalen op factuur.

Centraal inkopen. Een van de vele goede oplossingen voor een thuiswerkplek. Er wordt dan centraal ingekocht en de medewerker kan ervoor kiezen om aan te haken of niet. Iedere thuissituatie is anders en dit valt niet met standaard producten op te lossen.

Er zijn vele wegen welke naar Rome leiden. Hierin adviseren wij u uiteraard graag.

Thuiswerkplek thuiskantoor bureaustoel Capisco Puls 8010

Naast de hierboven genoemde varianten zijn er vele andere. Ga in gesprek met een van onze experts. De goed ingerichte thuiswerkplek is een maatwerkjas en deze past voor iedereen anders. Naast de keuze van de producten is er ook nog een voortraject nodig. De Projectinrichter werkt samen met partners om dit goed in te vullen. Onderstaand even in het kort welke punten dit zijn:

  • Inventarisatie van huidige situatie & wensen rondom de thuiswerkplek
  • Vormgeven en implementatie toekomstbestendig thuiswerkbeleid
  • Online workshop voor medewerkers, met individueel advies waar nodig zoals een zitinstructie of gezond thuis aan het werk aan de thuiswerkplek
  • Faciliteren juiste ergonomisch meubilair inclusief levering en montage bij werknemers

Snel een compleet ingerichte thuiswerkplek besteld in onze webshop

Bent u als werkgever geïnteresseerd geraakt door de verregaande mogelijkheden voor het aanschaffen van een goede thuiswerkplek voor uw medewerkers? Neem contact op met onze experts. Zij bespreken graag met u hoe wij u kunnen helpen.

Nicky Gieskens accountmanager

Onze expert voor een thuiswerkplek regio Rotterdam

Joost Thijssens

Onze expert voor een thuiswerkplek regio Rotterdam