Duurzame projectinrichting

Er is maar één wereld en daar moeten we zuinig op zijn. Als projectinrichter zijn wij mede verantwoordelijk voor het milieu en daarom proberen we onze bedrijfsvoering zo bewust mogelijk uit te voeren. Duurzaam ondernemen doe je niet vanwege commercieel of financieel belang, maar vanuit de overtuiging iets goed te doen voor de wereld waarin wij leven voor huidige en toekomstige generaties. Wij zien dit als een evoluerend proces waarin we innovaties volgen en onze bijdrage aan een duurzame werkwijze steeds blijven verbeteren. Graag laten wij u zien hoe wij duurzaam projecten inrichten en zelf ook duurzaam ondernemen,

Hergebruik

We consumeren te veel en gooien te snel producten weg. Steeds meer fabrikanten spelen hierop in door kantoorinrichting producten zo samen te stellen dat ze eenvoudig tot iets anders om te zetten zijn. Hier maken we onze klanten graag bewust van door samen te kijken naar toepasbare mogelijkheden.

Meerten Castelijns

Expert in de regio

Milieubeleid van deprojectinrichter

Binnen ons bedrijf houden we altijd rekening met de aard, omvang en milieueffecten van onze activiteiten. Om het bewustzijn van ons personeel en leveranciers op het gebied van duurzaamheid te vergroten, hebben we een milieubeleid opgesteld dat valt onder de normen van ISO 14001:2015. Met een effectief milieubeleleid is duurzaamheid ingebed in onze organisatie.

Hoe passen we dit toe?

Een aantal voorbeelden van de praktische toepassing van ons mileubeleid zijn:
 
 • Paperless office policy: al onze offertes, orders en facturen worden digitaal verwerkt en verstuurd;
 • Afvalbeheersing binnen onze locaties in Bergeijk, Purmerend en Rotterdam;
 • Elektrische laadpalen voor auto's;
 • We scheiden al het afval op ons kantoor en hanteren deze milieustandaard ook bij al onze projecten;
 • We spreken leveranciers aan op hun milieubeleid.
Hoe passen we dit toe?

Europese fabrikanten

Omdat we samenwerken met Europese fabrikanten zijn we er zeker van dat ons kantoormeubilair onder goede arbeidsomstandigheden en met in achtneming van een degelijke milieuwetgeving wordt geproduceerd. Een bijkomend voordeel is dat we hiermee het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot minimaliseren, omdat producten dicht bij de afzetmarkt worden geproduceerd en gedistribueerd.

Duurzame projectinrichting met circulair meubilair

Duurzame leveranciers

Onze klanten vinden het steeds belangrijker om samen te werken met duurzame partijen. Omdat wij ruim 250 merken aanbieden, is er altijd een leverancier die aan de gestelde eisen voldoet. De Projectinrichter doet bovendien uitsluitend zaken met leveranciers die voldoen aan de zwaarste eisen op het gebied van kwaliteit (ISO 9001), milieu (ISO 14001) en arbo en veiligheid (ISO 18001).

Milieubewuste fabrikanten

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van fabrikanten die een duurzame en milieubewuste werkwijze hanteren:
 
 • Herman Miller, leverancier van kantoormeubilair, is cradle-to-cradle gecertificeerd en gebruikt innovatieve ecomaterialen die tot op moleculair niveau te scheiden zijn.
 • Haworth verplicht zich tot milieuvriendelijke ontwerpen en produceert bureaustoelen op milieuvriendelijke wijze. De Comforto 62 is 98% recyclebaar en werd bekroond met een gouden en zilveren cradle-to-cradle certificaat.
 • HÅG eist dat hun ergonomische bureaustoelen componenten bevatten met een lange levensduur. Deze worden met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk geproduceerd, zonder giftige chemicaliën en met minimaal gebruik van niet-hernieuwbare grondstoffen.
 • Ege beperkt de belastende impact van het productieproces, waarbij respect voor mens en milieu de voornaamste drijfveer is. Ze behoren tot een van de weinige vloerfabrikanten die voldoen aan de strenge eisen en waaraan een cradle-to-cradle certificaat is toegekend.
 • Desso is gecertificeerd en heeft 5 criteria opgesteld om in 2020 al hun materialen vrij van toxines te produceren: gezonde materialen, hergebruik, hernieuwbare energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid en bedrijfsethiek.
 • Shaw Contract Group is naast de grootste tapijtfabrikant ter wereld ook de grootste tapijtrecycler. Gebruikte tapijttegels zijn volledig recyclebaar tot nieuwe. Hiermee scoorden ze een gouden cradle-to-cradle certificaat.
 • Interface maakt gebruik van visnetten die worden verzameld door de lokale bevolking in Indonesië. De lokale economie wordt ondersteund en het milieu wordt gespaard.
 • Luxaflex maakt bij hun producten gebruik van pvc-vrije garens en gerecycled aluminium. De pvc-vrije stof heeft een cradle-to-cradle certificaat.
Milieubewuste fabrikanten

Duurzame projectinrichting

Wilt u ook duurzaam inrichten? Bij projectinrichting op maat bekijken we altijd samen met u hoe we duurzaamheid kunnen integreren in het plan. De Projectinrichter biedt uiteenlopende oplossingen voor duurzame kantoorinrichting op het gebied van kantoormeubelen, verlichting projectstoffering en beplanting. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies over het toepassen van duurzaamheid op uw eigen kantoor. Bel voor een afspraak of kom langs in één van onze showrooms.

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.