Kantoorverlichting: productiever door goede kantoorverlichting

Vaak is de keuze voor de soort kantoorverlichting een kwestie van berekenen hoeveel licht er moet zijn en dat via ingebouwde plafondverlichting te realiseren. Toch is het verstandig om u af te vragen waar en met welk doel de lamp gebruikt gaat worden. In een entree is de behoefte aan verlichting bijvoorbeeld anders dan op een werkplek. Denk naast functionele kantoorverlichting ook aan sfeerverlichting. Op een bureau of in een openbare ruimte kan een mooie lamp net dat extra accent geven.

Breed assortiment van kantoorverlichting

In ons assortiment van kantoorverlichting zijn allerlei verschillende soorten lampen beschikbaar. Graag adviseren wij u hoe de kantoorverlichting goed kunt toepassen.

Meerten Castelijns

Expert in de regio

Functionele en sfeerverlichting

Deprojectinrichter combineert graag functionele- en sfeerverlichting tot één concept en kan u ook adviseren over het integreren van kantoorverlichting in een stijlvol systeemplafond. Laat u inspireren door ons uitgebreide aanbod van staande lampen, hanglampen, wandlampen en bureaulampen uit onze kantoorverlichting collectie. Wij leveren lampen in alle maten en kleuren van veel vooraanstaande merken, waaronder Artemide, Waldmann, Luceplan, Foscarini en Kartell.

Bekijk onze kantoorverlichting

Wat is goede kantoorverlichting?

Voor goede kantoorverlichting wil je graag alle facetten meenemen. Dus de hoeveelheid licht maar ook de sfeer die het geeft. De eenheid van lichtsterkte wordt uitgedrukt in Lux. De hoeveelheid Lux zegt hoeveel licht (lumen) er op een bepaald oppervlak terecht komt. Voor de juiste lichtsterkte zijn richtlijnen en normen. De mate van lichtsterkte wordt ook beïnvloed door de volgende factoren:
  • De afmeting, hoogte en vorm van de ruimte
  • Plafondhoogte en lichtreflecties van plafond en wanden
  • Kleurgebruik in de ruimte
  • De functie van de ruimte

Naast de lichtsterkte is ook de sfeer in de verschillende ruimtes van groot belang. Denk hierbij aan een vergaderruimte, de verschillende ontmoetingsplekken voor informeel overleg en de ontvangstruimte.
Wat is goede kantoorverlichting?

Functionele en sfeerverlichting

De Projectinrichter combineert graag functionele- en sfeerverlichting tot één concept en kan u ook adviseren over het integreren van kantoorverlichting in een stijlvol systeemplafond. Laat u inspireren door ons uitgebreide aanbod van staande lampen, hanglampen, wandlampen en bureaulampen uit onze kantoorverlichting collectie. Wij leveren lampen in alle maten en kleuren van veel vooraanstaande merken, waaronder Artemide, Waldmann, Luceplan, Foscarini en Kartell.
VNO NCW inrichting verlichting

De sfeer in een kantoor kan je sterk beïnvloeden door:

  • De kleurtemperatuur (warmte het licht) van de lichtbron is belangrijk. Er is een brede keuze in kantoorverlichting variërend van halogeen, fluorescentie en LED. Ieder met eigen voor- en nadelen.
  • De vormgeving van de lamp; immers een inbouwlamp heeft een hele andere uitstraling dan een hanglamp.
  • Hoe het licht verdeeld wordt; indirect licht, bijvoorbeeld via het plafond heeft een hele vriendelijke uitstraling. Dat is veel beter dan direct licht.
Aqualonvanzutphen inrichting verlichting

Socials

FacebookLinkedInInstagram

Contact

Wilt u een afspraak maken? Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.