Koppelbare stoel

Een koppelbare stoel is een veelzijdige stoel die door middel van een koppelsysteem eenvoudig en snel tot een rij stoelen is te transformeren in een zaalopstelling. Er zijn verschillende soorten koppelingen die voor verbinding tussen de stoelen zorgt.

Lees meer

Bijvoorbeeld luxe geïntegreerde koppelingen waar de stoel zelf de koppeling is en in een mum van tijd te koppelen en ontkoppelen is. Essentieel is tevens dat koppelbare stoelen stabiel staan en voldoen aan de EU-normen waardoor veiligheid gewaarborgd is. 

Koppelbare stoel; de voordelen en kenmerken

  • Breed toepasbaar, als kerkstoel, als zaalstoel in aula’s of andere ruimtes waar een zaalopstelling in rijen van stoelen gewenst is. Zoals bij een conferentie, collegezaal, theater, beursgebouw, presentatie of willekeurig evenement. Kortom er zijn oneindig veel verschillende soorten zalen en ruimtes te bedenken waar grote groepen bezoekers/mensen samenkomen en de koppelbare stoel toegepast kan worden.
  • Praktisch en handig, een rij stoelen is snel en eenvoudig te koppelen en ook weer te ontkoppelen zodat de koppelbare stoelen na gebruik makkelijk opgeruimd kunnen worden.
  • Veilig, koppelbare stoelen staan stabiel waardoor op een veilige manier een zaal or ruimte ingericht kan worden met rijen stoelen.
  • Comfortabel. Wilt u graag stoelen met extra zitcomfort om prettig te kunnen zitten? Ons advies; kies voor een koppelbare stoel met een gestoffeerde zitting en/of rugleuning en een breed zitvlak. Voor een lange zit en gevoel van privacy is het prettig als een stoel ook armleuningen heeft. Wij hebben koppelbare stoelen met armleuningen die de gebruiker voldoende ruimte biedt om aan beide zijde de armen te laten rusten, ook in een rijopstelling.
  • Ruimtebesparend. Koppelbare stoelen zijn in de meeste gevallen stapelbaar zeker wanneer u kiest voor een model met een 4-poots onderstel. U kunt de stoelen dus zonder dat daar veel ruimte voor benodigd is opruimen en makkelijk tevoorschijn halen wanneer nodig.
  • Voor elke inrichting en stijl is er een koppelbare stoel beschikbaar die aansluit bij de functie of soort van ruimte. Of het nu gaat om een zakelijke uitstraling voor een seminar- of conferentieruimte of een trendy en moderne uitstraling voor een hip evenement in een grote zaal. Voor elke toepassing hebben wij een geschikte koppelbare stoel in het assortiment. Koppelbare stoelen van verschillende materialen als hout en kunststof met diverse onderstellen als een 4-poots, draadframe of slede onderstel.

Handige opties

Wij hebben koppelbare stoelen waarbij in de rugleuning plaats is voor nummering, bij digitale nummering wordt het stoelnummer met een scanner geprogrammeerd. U kunt zowel kiezen voor een stoel nummering en/of rij nummering.
Moeiteloos een stapel koppelbare stoelen verplaatsen? Dan is een transportwagen of steekkar handig. Ook deze kunnen wij voor u leveren. Er zijn transportwagens voor een stapel van 12 stoelen maar ook voor maar liefst 24 of zelfs 50 stoelen. U dient daarbij wel rekening te houden met de hoogte van uw deurpost.

Veiligheid gewaarborgd met NEN-EN 14703 certficaat

Wanneer in een ruimte of zaal meer dan honderd stoelen in een zaalopstelling of in rijen staan opgesteld is het op grond van de brandweer vereist dat de stoelen NEN-EN gecertificeerd zijn. In geval van calamiteiten wanneer een zaal of ruimte snel ontruimd moet worden zullen de koppelbare stoelen niet omvallen maar stabiel in een rijopstelling blijven staan. Onnodig gevaarlijke situaties worden hierdoor voorkomen. Diverse koppelbare stoelen uit onze collectie zijn voorzien van een NEN certificaat.

Advies of vragen over koppelbare stoelen voor uw ruimte of zaal?

Vindt u het lastig om te bepalen welke koppelbare stoel voor u de juiste keuze is? Kom dan gerust naar één van onze showrooms in Purmerend of Rotterdam om proef te zitten en inspiratie op te doen. Wij leveren graag een stoel bij u op proef.
Onze experts staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen over welke koppelbare stoel het meest geschikt is voor u en voldoet aan de eisen die nodig zijn voor uw zaal of ruimte. U kunt ook vrijblijvend telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 650 1234 voor advies of een offerte.