Deprojectinrichter ondertekent partnership Tarkett restart®

Een duurzame samenwerking

Afgelopen week ondertekende deprojectinrichter het partnership voor het Restart® terugname- en recyclingprogramma van Tarkett. We zijn trots om ons steentje te kunnen bijdragen aan een circulaire economie als het gaat over projectstoffering.

Tarkett verzamelde tussen 2010 en 2020 al meer dan 109.000 ton vloerbekleding in (waaronder vinyl, linoleum en tapijt). Via innovatieve processen en partnerships zetten zij deze grondstoffen om in duurzame nieuwe vloerproducten.

Wat betekent dat concreet? Tarkett neemt bestaande vloeren van onze klanten retour en ze verwerken deze weer tot nieuwe vloeren. Dat doen ze door de materialen te scheiden (bijvoorbeeld backing en garen van tapijttegels) en maken hier nieuwe (gerecyclede) materialen van, die ze weer in hun bestaande materiaalstromen invoegen. Zo bevatten alle nieuw geproduceerde producten altijd een deel hergebruikte materialen. Hiermee sluiten ze de cirkel en besparen we natuurlijke hulpbronnen. Zij streven ernaar dat 75% van hun grondstoffen gerecycled, snel hernieuwbaar is of ruim voorradig is in de natuur.