Enel Investment Holding

In hartje Amsterdam mocht deprojectinrichter de nieuwe etage van Enel Investment Holding aan de Herengracht transformeren tot een levendige en duurzame werkplek. Met meubilair dat volledig in de stijl van Enel past, combineerden we een rustige basis van wit en hout met kleurrijke accenten en veel natuurlijk groen. Zo creëerden we een werkomgeving die Enels toewijding aan innovatie en duurzaamheid weerspiegelt.

Meerten Castelijns

Meerten Castelijns

Commercieel manager | Amsterdam

Aandacht voor akoestiek

In de vroege fasen van het project zaten we al nauw met Enel aan tafel, waarbij onze expertise in kantoormeubilair en projectstoffering mooi tot zijn recht kwam. Een opvallend element was de nadruk op akoestiek, vooral binnen de belcellen. Met akoestische panelen van In Zee, die we zorgvuldig hebben ingemeten op locatie, wisten we een aanzienlijke vermindering van geluidsoverlast en echo te realiseren. Dit alles heeft geresulteerd in een dynamische werkplek die klaar is voor de toekomst.

Over Enel

Enel, ooit gestart als traditioneel energiebedrijf, heeft zich ontpopt als een leider in duurzame energie en technologische innovatie. De verhuizing binnen hun iconische pand aan de Herengracht was een kans om hun groei en visie ruimtelijk vorm te geven. Deprojectinrichter kreeg de kans om een omgeving te creëren die niet alleen de identiteit van Enel belichaamt, maar ook bevorderlijk is voor openheid en samenwerking. Het resultaat? Dertig werkplekken en een scala aan speciale ruimtes, allemaal ontworpen om te inspireren en te verbinden.

Over het project

"De samenwerking met deprojectinrichter was heel prettig. We hebben een aantal keer bij Enel en een aantal keer bij deprojectinrichter om tafel gezeten om alle details door te spreken, om zo een perfect passend geheel te creëren voor ons nieuwe kantoor. Deze intense samenwerking heeft geresulteerd in een harmonieus kantoor waar alle medewerkers met veel plezier werken en trots zijn om iedere werkdag naartoe te gaan." 
Petra den Engelsen

Fotograaf: deprojectinrichter
Opdrachtgever: Enel Investment Holding
Uitgevoerd in: 2024
Over het project