Engelbrechts - Kevi

Engelbrechts Kevi is een klassieke stoel en is ook leverbaar als kruk.  De eerste Engelbrechts Kevi stoel werd al ontworpen in 1958 door Jørgen Rasmussen en is al 50 jaar een populaire zitstoel. Dit maakt het zitmeubel een pronkstuk in uw kantoorconcept. Het iconische en klassieke design van het Engelbrechts Kevi zitmeubilair is daarom ook toe te passen in elk kantoorconcept.

Lees meer
 • Engelbrechts Kevi
  Engelbrechts Kevi stoelVanaf € 322,-
 • Engelbrechts Kevi kruk
  Engelbrechts Kevi krukVanaf € 311,-

Iconisch design

Het zitmeubilair van Engelbrechts Kevi is nog steeds relevant en is een iconische stoel geworden. Hierdoor zijn de stoel en kruk een herkenbaar design op uw kantoor. Door de blijvende populariteit en de stevige materialen van deze stoel gaan de zitmeubelen generatieslang mee. Hierdoor investeert u in een zitmeubilair dat in elke trend meegaat.

Dubbele zwenkwielen

Jørgen Rasmussen heeft de dubbele zwenkwielen uitgevonden. Door de dubbele zwenkwielen zijn de stoelen meer beweeglijk en brengen zij minder schade aan op alle soorten vloeren. Doordat de stoel en kruk uit de Engelbrechts Kevi collectie voorzien zijn van deze zwenkwielen, verplaatst u zich eenvoudig door de ruimte om bijvoorbeeld even aan te schuiven bij een collega.

Kenmerken van de Engelbrechts Kevi zitmeubelen

 • Draaibare kruk en stoel met gepolijste 5-stervoet
 • De hoogte is van de Engelbrechts Kevi stoel en kruk zijn verstelbaar
 • Ronde houten zitting is 9mm en van geperst fineer
 • Kan gelakt worden in Amerikaans notenhout, eikenhout, wit of zwart
 • Onderstel accessoires: voetring, dubbele zwenkwielen met zwarte aluminium caps (zacht voor harde vloeren en zonder rem)
 • Glijders: zwart plastic
 • Optionele bekleding voor de rug en zitting verkrijgbaar in stoffen van Kvadrat, Gabriel, Serge Ferrari, Camira of in Sørensen leer en Camo leer.
 • Ontwerper: Jørgen Rasmussen

Varianten uit de Engelbrechts Kevi collectie

 • Kevi Stoel
 • Kevi Kruk

 Over de ontwerper Jørgen Rasmussen

Jørgen Rasmussen werd geboren in 1931. Hij studeerde op de Royal Danish Academy of Fine Arts in 1955. Daarna richtten Jørgen en zijn tweelingbroer Ib Rasmussen hun eigen studio op, waar zij zich vooral bezighielden met het ontwerpen van gezinshuizen. In 1958 werkten zij voor KEVI A/S en hebben zij het huis van Bent Harlang ontworpen. In 1960 creëerde Jørgen de eerste Kevi stoel. Vanwege de toevoeging van dubbele zwenkwielen, kreeg Rasmussen internationaal succes en won hij de ‘ID Prize’. Deze wielen worden tot op de dag van vandaag gebruikt in meubelen. Jørgen Rasmussen is 50 jaar later nog steeds actief als ontwerper.

Levensduur verlengend onderhoud

Wilt u weten hoe u ervoor zorgt dat uw kantoormeubelen langdurig meegaan? Onze experts kunnen u verder helpen door levensduur verlengend onderhoud met u te bespreken. Bijvoorbeeld het diepreinigen van al uw zitmeubilair, het uitvoeren van cosmetische verbeteringen of het herstellen van gebruikerssporen.

Interesse?

Neem contact met ons op: 088- 650 12 34 voor belangrijke meubelen ontworpen door bekende designers zoals de zitmeubelen uit de Engelbrechts Kevi collectie van Jørgen Rasmussen.