Ergonomie

De Projectinrichter geeft u advies en deelt graag de opgedane kennis over de NEN, NPR normeringen en Arbonormen voor ergonomische bureaus op kantoor. Ideale werkhoogte, zit-sta werkplekken en akoestiek op de werkvloer zijn thema’s waar De Projectinrichter oplossingen voor biedt.

Altijd al willen weten hoe hoog een bureau moet zijn? Wat is de ideale werkplek en hoe blijf je fit op het werk? Onze informatieve pagina’s over ergonomie helpen je daarbij.

Arbonormen

Ongeveer een derde van onze tijd brengen we door op kantoor. Daarom heeft de overheid regels opgesteld voor een veilige en gezonde, ergonomische werkomgeving. Voor de kantoorruimte, werkplekken, geluid, (dag) licht, klimaat en ventilatie zijn er verschillende criteria vastgesteld.

Hier geven we een overzicht van de hoofdlijnen en toepassingen voor de Arbonormen van kantoormeubelen. Bijvoorbeeld over de ideale bureauhoogte, arbo eisen van de werkplek en bureau afmetingen.

De ideale werkplek

Er zijn verschillende richtlijnen om een goed ingerichte werkplek te creëren waarbij rekening wordt gehouden met verschillende ergonomische aspecten en arbonormen. Het afwisselen van werkhouding met zit-sta oplossingen en het op de juiste manier instellen van de bureaustoel zijn belangrijke aspecten die meespelen bij een ideale werkplek.

Akoestiek op kantoor

Aandacht voor goede akoestiek op kantoor is van groot belang voor rust en concentratie op de werkplek. Om ongestoord te kunnen werken en de ruis uit uw kantoor te halen zijn er verschillende professionele akoestische oplossingen die uitkomst bieden.

Goed zitten in uw bureaustoel

Om u te helpen bij het instellen van uw ergonomische bureaustoel hebben we een zitinstructie opgesteld die vertelt waar u op moet letten. Deze instructie is gebaseerd op de huidige arbonormen. Daarnaast kunnen we ook een persoonlijke zitinstructie geven.

NPR 1813 bureaustoelen

Niet iedereen heeft dezelfde lengte, breedte en gewicht. Vooral in Nederland zijn de verschillen in lichaamsmaten groot. De Europese normering voor bureaustoelen houdt geen rekening met deze afwijkende maten. Om de ergonomische uitgangspunten breder toe te kunnen passen zijn er specifieke richtlijnen NPR 1813 voor Nederland opgesteld. Deze NPR maatvoering maakt het mogelijk dat 95% van de Nederlandse beroepsbevolking de ergonomische bureaustoelen met NPR kan gebruiken.

Goede afwisseling tussen zittend en staand werken

We brengen onze tijd veel zittend door, denk aan autorijden, vergaderen, wachten of eten. Wat we kunnen doen om deze patronen te doorbreken is het afwisselen van de werkhouding. Wij bieden verschillende ergonomische zit-sta oplossingen voor uw kantoor.

Ergonomische bureaustoel op proef

Past de bureaustoel die op het oog heeft wel bij de rest van de kantooromgeving en is deze eenvoudig in te stellen voor het personeel? Om dit uit te proberen is het mogelijk om ergonomische bureaustoelen voor een week op proef te lenen.