Felicerossi

Een Italiaans meubelmerk met een hart voor onderzoek: Felicerossi. Dit merk is opgericht in 1922 en is sindsdien bezig geweest met onderzoeken en innoveren. Felicerossi gaat mee met de continu veranderende wensen en behoeften van de klant. Zo kwamen er steeds nieuwe technologieën en materialen waar Felicerossi mee ging werken. Het bedrijfsmodel is daarbij het uitgangspunt. Hiervoor heeft het merk het zogenaamde ‘Performance-moods-technologie' ontwikkeld. 

Lees meer

1 / 1

Felicerossi Divina & andere designs 

Felicerossi meubelen heeft een moderne collectie designmeubilair. Het Italiaanse familiebedrijf ontwerpt meubilair voor zowel de woon- als projectomgeving. Een bekend model is de Felicerossi Divina, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jacco Bregonje. De Divina stoel werd in 2002 als eerste geïntroduceerd.  

Sinds 2014 is de organisatie geen familiebedrijf meer, maar wordt het geleid door Fokke van der Veer. Van der Veer helpt de organisatie met de creatie van een innovatieve cultuur. De focus ligt bij de nieuwe organisatie op het leveren van oplossingen, met als uitgangspunt technologie. Daarbij wordt er gericht op openbare ruimtes, zoals luchthavens en ziekenhuizen.  

Felicerossi in musea 

Dit Italiaanse meubelmerk heeft door de jaren heen prijzen gewonnen met verschillende meubelen. De meubelen worden ook in diverse musea tentoongesteld (nationaal en internationaal), hiervan is het Stedelijk Museum Amsterdam één. Verder zijn de stukken van Felicerossi te bewonderen in:

  • The San Francisco Museum of Modern Art
  • Centre Pompidou in Parijs
  • The Triennale in Milaan

Meer weten over Felicerossi? 

Wilt u meer informatie over Felicerossi meubelen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard kunt u ook Felicerossi meubelen bekijken in een van onze showroomvestigingen of via onze website een offerte aanvragen. 

Series