Wat is het belang van kabelmanagement?

Reken af met kabelspaghetti

Onze samenleving draait op elektriciteit – we kunnen niet zonder stroom omdat stroom als een rode draad door ons dagelijks leven loopt. Die rode draad is onmisbaar, totdat je erover struikelt. Op veel plekken is er een overvloed aan losliggende kabels die niet of nauwelijks weggewerkt zijn. Hoe u afrekent met die kabelspaghetti leggen we u graag uit.

Het belang van kabelmanagement

Op een modern kantoor worden allerlei apparaten gebruikt, op allerlei verschillende plekken bovendien. Werken aan een flexwerkplek of je vaste bureau, een meeting in een vergaderruimte waar je iets op een groot scherm laat zien of misschien werk je (een paar dagen) thuis. Er wordt een grote flexibiliteit van ons verwacht die de werkplek lang niet altijd voldoende faciliteert. Je werkt het liefste op dezelfde plek omdat je anders telkens de juiste stekker moet zoeken in de wirwar onder je bureau. Maar, dat is niet efficiënt – je moet in je werk niet beperkt worden door onvoldoende flexibiliteit van je materiaal. 

Goed kabelmanagement zorgt voor flexibiliteit op de werkplek en voor efficiënt gebruik van apparaten en meubilair. Niet alleen dat, kabelmanagement komt ook veiligheid ten goede en zorgt voor een opgeruimd kantoor. Hoe minder snoeren in de weg liggen en hoe beter die aangesloten zijn, des te veiliger het werken is en hoe netter de kantoorruimte oogt. Het is belangrijk dat je snel kunt schakelen tussen verschillende functies en werkplekken, zonder dat kabels je daarin beperken. 
Het belang van kabelmanagement

Soorten kabelmanagement

Deprojectinrichter biedt diverse handige oplossingen die de weg vrij maken voor efficiënt, veilig en opgeruimd werken. We nemen een paar veelvoorkomende opties met je door. 

Inbouwmodules

Geven je werkplek zelf een ongekende mate van flexibiliteit. Doordat alle oplossingen in het bureaublad geïntegreerd worden heb je alles binnen handbereik, maar is het toch netjes weggewerkt. Denk aan draaibare, kantelbare of uitrekbare inbouwmodules met en zonder afdekking, maar ook draadloze oplaadmodules (plug-and-play elementen) voor smartphones en tablets.
Kabelmanagement

Opbouwmodules

Zijn modules die je op je bureau of werktafel kunt plaatsen. Verstelbare bladklemmen maken het mogelijk om eenvoudig te zorgen dat je hebt wat je nodig hebt op precies de juiste plek – maar het is nog wel te verplaatsen zonder dat er iets beschadigd raakt. 
Bachmann Desk 1 kabelmanagement

Onderbouwmodules

Komen onder het bureaublad of in de kabelgoot van je werkplek terecht. Vaak zijn dit stekkerdozen of -blokken die onderling te koppelen zijn met aansluit- en doorkoppelsnoeren. Veel veiliger dan zelf stekkerdozen doorlussen! 
De Projectinrichter Kabelmanagement
Rimmer over kabelmanagement

Rimmer over kabelmanagement

"Onze experts geven je graag advies op maat over het effectief toepassen van kabelmanagement. Bovendien kun je in een van onze showrooms in Bergeijk, Rotterdam, Groningen of Oostzaan langskomen om een beter beeld te krijgen van de diverse modules en wat het beste bij jouw wensen aansluit."

Rimmer StumpelAmbassadeur