Werkplekmeubilair om goed aan te werken

Wat heeft u allemaal nodig voor een geschikte werkomgeving om gezond en ergonomisch te werken? Werkplekmeubilair! Aan een werkplek stellen we steeds hogere eisen: elektrificatie, in hoogte verstelbaar, kleur, reflectiewaarde, m² gebruik, verlichting, akoestiek, NEN 1824 normen etc. Met andere woorden: echt een vak apart.

Meerten Castelijns

Vragen over werkplekmeubilair?

We hebben verschillend werkplekmeubilair in de collectie, waaronder een 4-poot bureau, in hoogte verstelbaar bureau, of een concentratiewerkplek. Dit aangevuld met ander werkplekmeubialir, zoals een al dan niet ergonomische bureaustoel, tafellamp en akoestische wand maakt uw werkplek compleet. 

De inrichting van de werkplek wordt voor een groot deel bepaald door de soort werkzaamheden, ook wel Activity Based Working genoemd, die worden uitgevoerd in het kantoor. We onderscheiden verschillend werkplekmeubilair. We zetten ze graag voor u op een rij:

Activiteiten Werken

Welk bureau past het beste bij mij?

 • Zittend werken, staand werken of juist afwisselen? Zit sta bureaus bieden de oplossing, dit zijn in hoogte verstelbare bureaus.
 • Duo werkplekken zijn ideaal voor samenwerken met collega’s.
 • Om geconcentreerd te werken is er ander werkplekmeubilair beschikbaar: een concentratiewerkplek met akoestisch scherm voor privacy en houdt geluidsoverlast tegen.
 • Accessoires zoals monitorarmen om uw beeldscherm vast te maken aan het bureau, elektrificatie mogelijkheden (kabeldoorvoer, stekkers of oplaadpunten) zijn essentieel voor een werkplek.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

 • Op een ergonomische bureaustoel kun je goed zitten. Deze voldoen aan diverse eisen en normen en wanneer de ergonomische bureaustoel goed is ingesteld vermindert dit eventuele rugklachten.
 • Een ergonomische bureaustoel dient altijd in hoogte verstelbaar te zijn, zodat de voeten de grond raken. Dit kan met de Herman Miller Aeron ergonomische bureaustoel.
 • Overige instelbare onderdelen van een bureaustoel zijn de armleggers, zitvlak en rug.
Activiteiten Werken werkplekmeubilair

Wilt u geconcentreerd werken? Dat kan met het juiste werkplekmeubilair!

Opbergruimte nodig? Kantoorkasten, lockers en ladeblokken bieden de uitkomst.

 • Ladeblokken passen makkelijk onder het bureau om persoonlijke items op te bergen.
 • Wordt er gewerkt met flexplekken? Dan zijn lockerkasten ideaal om persoonlijke spullen te plaatsen. Vaak zijn deze lockterkasten voorzien van een slot.
 • Gemeenschappelijke informatie, zoals boeken, folders of kantoorartikelen zijn op te bergen in grote kantoorkasten die centraal staan.

Werkplek goed verlichten?

 • We onderscheiden functionele verlichting en sfeerverlichting om in te kunnen werken, waaronder plafondlampen of bureaulampen.
 • De eenheid van lichtsterkte wordt uitgedrukt in Lux. De hoeveelheid Lux zegt hoeveel licht (lumen) er op een bepaald oppervlak terecht komt. Graag adviseren wij u hierover.

Accessoires om de werkplek af te maken

 • Groen op kantoor speelt steeds meer een belangrijkere rol. Plantenbakken of een groene wand zijn effectieve werkplekmeubialir om prettig in te kunnen werken.
 • Papier, plastic en restafval scheiden we eenvoudig met prullenbakken. Ook dit valt onder onze collectie werkplekmeubilair.

Wilt u ook een complete werkplek inrichten met werkplekmeubilair?

Zoekt u een gepaste werkplek? Wij bieden een ruime collectie aan werkplekmeubilair, zoals bureaus, kasten, lampen en ergonomische bureaustoelen en andere kantoormeubelen.

De Projectinrichter voor uw werkplekmeubilair. Neem contact met ons op om de vele mogelijkheden voor geschikt werkplekmeubilair te bespreken. Of bestel direct zit-sta werkplekken en ergonomische bureaustoelen in onze webshop.

Pieter van Woensel

Vragen over werkplekmeubilair?

Rimmer Stumpel

Vragen over werkplekmeubilair?