HomeMagnus Olesen

Magnus Olesen

Kantoormeubelen van Scandinavisch design afkomstig uit Denemarken. Magnus Olesen is een gerenommeerd bedrijf in luxe design meubilair, gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van duurzaam functioneel meubilair. De basis elementen van de brede collectie aan meubilair bestaat uit natuurlijke, duurzame materialen als; hout, linoleum, leer en wol. Producten met een tijdloze uitstraling, die mooi zijn van eenvoud.

Lees meer

1 / 1

Het meubilair wordt voornamelijk aan de projectmarkt verkocht en wordt, naast in kantoren, ook in verscheidene ruimtes en verschillende sectoren toegepast. Zoals in openbare ruimtes, de zorgsector, hotels, restaurants, wacht- en ontvangstruimtes, conferentiezalen et cetera. In de loop der jaren is Magnus Olesen uitgegroeid tot een label dat wereldwijd bekendheid geniet. Productie vindt plaats in de fabriek in de kustplaats Durup en de showroom is gevestigd in de hoofdstad van Denmarken, Kopenhagen. 

Magnus Olesen, de belangrijkste kernvoorwaarden

 • Deens design en productie
 • Vakmanschap
 • Hoogst mogelijke kwaliteit
 • Functioneel
 • Duurzaam
 • Tijdloos

Geschiedenis

In 1937 werd het meubelbedrijf opgericht door Magnus Olesen. Vanaf de oprichting stond Deens vakmanschap hoog in het vaandel. De stijl is te omschrijven en voldoet aan alle Danish Modern principes, minimalistisch design met een strakke en moderne uitstraling. Danish Modern is een design stroming die ontstond in de begin jaren vijftig. Het fundament werd gevormd door  iconische en Denemarken meest invloedrijkste ontwerpers op het gebied van meubels en interieur als; Kaare Klint, Arne Jacobsen en Verner Panton. 

Nu

Heden ten dage werkt de Deense fabrikant nog steeds samen met gerenommeerde Deense ontwerpers voor de ontwikkeling en het ontwerp van hun collecties. Enkele gevestigde namen als: Busk + Hertzog, Kai Kristiansen en Ib Kofod-Larsen. Maar ook met nieuwe interessante namen die trouw zijn aan de basisprincipes van Scandinavisch design maar tegelijkertijd ook innovatief en vooruitstrevend zijn, eigentijdse designers zoals: Strand+Hvass en  SaysWho . De producten voldoet hierdoor aan de hoogste kwaliteitsstandaard en zijn gemaakt om aan de wensen en behoeften van de gebruikers tegemoet te komen. Unieke meubelstukken die naast functioneel, tegelijkertijd mooi zijn vormgegeven.  

Duurzaam en circulair 

 • Sinds 2016 werkt Magnus Olesen alleen met FSC® gecertificeerd duurzaam hout. 
 • Productie vindt lokaal plaats in de fabriek in Denemarken waar hout en ander ruw materiaal wordt getransformeerd tot stoelen en tafels.  
 • Alle producten worden getest in overeenstemming met de strengste milieu- en kwaliteitsstandaard en getoetst aan de kwaliteits- en duurzaamheidsnormen van de “Danish Furnituremakers”. 
 • Sinds de jaren negentig toetst Magnus Olesen op jaarlijkse basis de impact op het milieu en werkomgeving van alle haar meubelproductie en zijn ze er in geslaagd om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. 
 • In 2015 heeft de Deense fabrikant al het zitmeubilair als stoelen en banken voor de wachtruimtes en lobby’s van de luchthaven in Kopenhagen, die zij eerder in 1995 geïnstalleerd hadden, succesvol refurbished om zodoende de levensduur circulair te verlengen.  
 • Vanaf heden kan een groot deel van de collectie worden gedemonteerd en kunnen onderdelen vervangen worden om de levensduur van het meubelstuk te verlengen zonder dat het vervangen hoeft te worden. Naast dat dit een milieubesparende maatregel is, levert het ook economisch voordeel voor de afnemer op. 

Meer informatie over Magnus Olesen?

Wilt u meer informatie over Magnus Olesen Deens design meubilair voor kantoorinrichting en projectinrichting?  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard bent u ook van harte welkom om de collectie in één van onze showroomvestigingen in Purmerend of Rotterdam te komen bekijken.

Series