Midj - Guapa

Beatriz Sempere is een Spaanse ontwerpster geboren in 1975 in de op twee na grootste stad in Spanje,Valencia. Ze studeerde industriële vormgeving aan de universiteit. Sindsdien heeft ze succesvol deelgenomen aan meerdere wedstrijden waarvoor ze diverse prijzen voor haar ontwerpen in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Sempere ook afgestuurd als schoenontwerpster en heeft voor grote merken en schoenfabrikanten gewerkt. Zoals Bata, Lumberjack, Panama Jack en Zen. Alhoewel ze een succesvol schoenontwerpster was lag haar hart bij het ontwerpen van meubels en aanverwante accessoires. Hiervoor verhuisde ze naar Italië waar ze meerdere collecties voor Midj heeft ontworpen. Zoals Guapa, Dalia, Apelle en Forest. 

DesignerFranco Poli
Lees meer
 • midj guapa stoel tuigleer
  Midj Guapa stoelVanaf € 470,-
 • midj guapa kruk
  Midj Guapa krukVanaf € 589,-
 • midj guapa fauteuil
  Midj Guapa fauteuilVanaf € 712,-

Midj Guapa is een collectie van stijlvolle design stoelen en krukken. De naam van de collectie Guapa betekend mooi in het Spaans en is een verwijzing naar de mooie vormgeving en uiterlijk van de serie zitmeubilair met haar zachte en elegante contouren. Guapa is een opvallende verschijning door haar bijzonder vormgegeven zitting, vervaardigd van hoogwaardig leer in stijlvol opengewerkt rasterpatroon als ware het een gevlochten net, in combinatie met haar ranke onderstel.

De stoelen en krukken zijn veelzijdig inzetbaar en zijn een echte eyecather in elke omgeving en interieur. Toepasbaar in elke omgeving, een verrijking voor de inrichting van elke ruimte of interieur. Of het nu gaat om een horecagelegenheid als een luxe restaurant of hotel, of een kantooromgeving als een vergaderruimte of relaxruimte. Daarnaast biedt de Guapa hoog zitcomfort door het innovatieve ontwerp en de materiaalkeuze. Leer is van nature ademend en dat in combinatie met het luchtdoorlatende rasterpatroon zorgt ervoor dat de gebruiker nooit last heeft van een warme zitting wat soms erg ongemakkelijk kan zijn.

Midj Guapa: de kenmerken

 • Ontwerp: Beatriz Sempere & Franco Poli
 • Designjaar: 2014
 • Materiaal zitting en rugleuning: vervaardigd van tuigleer van hoogwaardige kwaliteit in twee verschillende kwaliteiten, TK Hide en Tuscan Hide 
 • Kleuren TK Hide: leverbaar in 9 moderne kleuren die aansluiten bij het huidige modebeeld. Te weten; wit, saliegroen, pastelblauw, zwart, as grijs, pastelroze, antracietgrijs, okergeel en oceaan blauw.
 •  Kleuren Tuscan Hide: leverbaar in 2 natuurlijke bruintinten die tijdloos zijn en met vrijwel elke kleur te combineren zijn. Te weten; naturel en kastanjebruin. 
 • Materiaal onderstel: leverbaar in vele modellen en varianten, als bijvoorbeeld  sledestoel of barkruk met een sledeonderstel of als relaxstoel met een schommelvoet. Afhankelijk van het model is het onderstel vervaardigd van chroom of gelakt staal in diverse kleuren.
 • Awards: CATAS Award voor kwaliteit, veelzijdigheid en zitcomfort. 

Midj Guapa : de varianten

 • Guapa stoel leverbaar in 9 varianten met verschillende onderstellen, van een slede-onderstel tot een verrijdbare versie met stervoet en wielen.
 • Guapa kruk in 2 hoogtes, met een vaste zithoogte van 65 cm en 75 cm

Over de ontwerpers Beatriz Sempere en Franco Poli

Franco Poli is een Italiaanse designer geboren in 1950 in Padua, een stad gelegen in het noorden van Italië. Een veelzijdige man die naast ontwerper onder andere ook hoogleraar is aan de kleinkunstacademie in Venetië en gastlessen geeft op verschillende universiteiten. Ook gaf hij in de periode van 1988  tot 2010 wereldwijd conferenties over design van São Paulo tot New York en van Tokyo tot Los Angeles. In 1986 startte hij zijn professionele carrière als ontwerper en was werkzaam voor het Italiaanse merk Poltrona Frau. Sindsdien heeft hij voor meerdere grote meubelmerken gewerkt.
Zoals Tonon, Italcomma, Mateograssi en Bernini. Veel van zijn ontwerpen zijn bekroond met prestigieuze prijzen en te zien op tentoonstellingen. De Flying Chair van die Franco ontwierp voor Poltrona Frau is opgenomen in de huiscollectie van het Musuem of Art in Denver, Colorado. 

In 2014 sloegen de 2 ontwerpers hun handen voor het ontwerp van de Guapa collectie voor Midj. 

Over Midj

Midj is een Italiaans merk in design meubelen als stoelen, krukken en tafels en accessoires voor de inrichting van kantooromgevingen en publieke ruimtes. Zo ook de Midj Guapa. Wilt u advies over de mogelijkheden van de Midj Guapa of gratis een offerte of een prijs voor uw project aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op via de info aanvraag of bel ons 088 650 1234.