HomePilat en Pilat

Pilat en Pilat

Pilat & Pilat is ontstaan vanuit een sterke passie voor het vakmanschap. Het is een typisch familiebedrijf, waarvan Gjalt Pilat degene was die het opstartte in 1973. Dit Friese meubelmerk is voortgekomen uit de passie voor het restaureren en verkopen van antieke meubelen. In het Friese dorpje Twijzel is dit merk ontstaan en nog steeds is dit de thuisbasis van het bedrijf. Dat het een familiebedrijf is, is ook te zien aan de namen die de meubels hebben. Iedere meubel heeft een naam die voorkomt in de Pilat familie, zoals een Pake Sytse tafel of een Pilat en Pilat tafel klaas. Er is zelfs een exclusieve familiecollectie, deze heet Famylje-collectie en sinds de negentiger jaren een bekend fenomeen in de meubelwereld. 

Lees meer

1 / 1

Het assortiment van dit Friese meubelmerk 

Pilat & Pilat is een meubelfabrikant van massief houten designmeubelen. Houtsoorten die voor de meubelen gebruikt worden zijn:  

  • Eiken 
  • Walnoot 
  • Esdoorn 
  • Iepen 

Alle meubelen worden op maat gemaakt voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Het is een merk dat tafels, banken, stoelen, kasten, wandtafels, salontafels en overige meubels in het assortiment heeft. Nog iedere dag werken er mensen aan de ontwerpen en verkopen van de designermeubels. Het meubilair wordt gemaakt in Bosnië, waar een fabriek staat en ambachtsmensen werken aan de beste kwaliteitsproducten. Er werken designers die gespecialiseerd zijn in houten meubelen met een uitstraling die eenvoudig en robuust is. Naast de reeds genoemde collectie heeft het merk ook een lijn voor kindermeubels. Deze heet Warber en is opgestart door de oudste dochter van Gjalt Pilat, Kristien Pilat. Zij ging in 2001 bij het bedrijf aan de slag.  

Interesse in dit merk? 

Wilt u meer informatie over Pilat & Pilat meubelen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en/of vraag vrijblijvend een offerte aan. Uiteraard kunt u deze ook meubelen bekijken in een van onze showroomvestigingen. 

Series