HomeOnze referentiesHet Baker Café bij Baker McKenzie

Het Baker Café bij Baker McKenzie

  • Opdrachtgever:Het Baker Café bij Baker McKenzie
  • Architect:Being Spaces
  • Jaartal:2018

Het bedrijfsrestaurant van het grote, internationale advocatenkantoor Baker McKenzie Amsterdam is volledig op zijn kop gegaan. Baker McKenzie bedient met 77 kantoren cliënten in 47 landen, waaronder ook in Amsterdam op de Zuidas. Baker McKenzie is te vinden in de zakelijke en financiële centra van Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika.

Het Baker Café

Het projectmanagementbureau Being Spaces heeft het nieuwe concept ‘Baker Café’ geïntroduceerd door het nieuwe ontwerp tot werkelijkheid te brengen (design & build). Een informele warme sfeer die bij alle werknemers van Baker McKenzie past. Een plek om te ontbijten, lunchen en te dineren. Maar ook zeker een ruimte voor een borrel in groot gezelschap of juist klein. Een plek voor informeel overleg aan een tafel of in een lage zit. 

Veel zitplaatsen

In de ruimte zijn 90 zitplaatsen gecreëerd. Dit is door middel van zitten aan een hoge tafel of bar, maar ook aan lage tafels en huiskamer zitjes. Deze hoogtes zijn speels opgevangen door deels een verhoogde vloer in te brengen. Plafond zijn deels verwijderd of vervangen op een manier die bij deze tijd past, waardoor het intieme sfeer wordt benadrukt, maar ook de industriële kant. Baker McKenzie is in samenwerking met Being Spaces en De Projectinrichter bezig met meerdere projecten om zo The Baker House weer van deze tijd te maken voor hun medewerkers.

Toegepaste producten

Er is divers horecameubialir geplaatst, zoals kantinestoelen, krukken en tafels, maar uiteraard ook verlichting.