Deprojectinrichter Groningen

Deze keer eens geen referentie over een van onze klanten, maar over onze eigen Groningse showroom. Hier hebben we, samen met stylisten Bregje en Nanouk van Circle StudiO, een échte DPI waardige showroom neergezet. Waar dit kantoor voorheen werd gebruikt als uitsluitend werkruimte, nodigt deze working showoffice uit om naar binnen te stappen.

Over het project

Voor onze Groningse showroom hebben we gekeken naar de werkactiviteiten die we terug willen laten komen. Hoe werken we en welke inrichting past daar het beste bij? Op basis daarvan kozen we producten van diverse merken met wie we samenwerken, waaronder Puik voor een stijlvolle zithoek en Muuto voor een concentratieplek met tafelblad. De werkplekken van Robberechts en de statafels van Steelcase namen we vanuit onze vorige showroomstudio mee naar de nieuwe locatie. Aanvankelijk was de akoestiek van de vergaderruimte op zijn zachtst gezegd niet comfortabel te noemen. Door te werken met tapijttegels van Milliken, akoestische vitrage van Vescom en grote zachte stoffen lamparmaturen van Hay creëerden we zeer aangename overlegruimte. Het akoestische plafond samen met de planten én akoestische elementen op de muur zorgen voor dat geluiden in de open werkruimte ook goed gedempt worden.

Het belang van styling

Belangrijk voor Karin en Goos is een ruimte waar ze zowel geconcentreerd kunnen werken als samen met relaties kunt overleggen, en die relaties ook inspireert. En dat is nou juist waar stylisten zo goed in zijn; met een kleurenpalet en accessoires de ruimte zo aankleden dat je wellicht onbewust gestimuleerd wordt iedere dag het beste uit jezelf te halen. Kunst aan de muur en planten zijn daar hele duidelijke voorbeelden van. Dit is het principe dat voortkomt uit het populaire biophilic design.

Over dit project

"We vonden het een superleuke samenwerking! We kregen het volledige vertrouwen van Goos en Karin en we konden snel schakelen. Het leukste was dat ze vaak verrast waren door onze keuze en daarna helemaal gelukkig waren met het eindresultaat."
- Nanouk van Circle StudiO

Opdrachtgever: deprojectinrichter
Fotograaf: Alexander van Berge
Uitgevoerd in: 2024
Stylist: Circle StudiO
Over dit project