Dok Architecten

Dok Architecten is gevestigd aan het indrukkende pand aan het Kraanspoor in Amsterdam. Waar voorheen de grote mammoettankers van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM) werden afgebouwd worden nu grootste creaties bedacht. Zo ook de inrichting van hun eigen werkplek.

Harry Buscher

Harry Buscher

Accountmanager Projectstoffering | Amsterdam

Plek voor inspiratie en creatie

Het werk van Dok Architecten kenmerkt zich door aandacht voor locatie en gebruiker. Kracht, kleur en expressie. Dat is ook duidelijk terug te zien in de inrichting en locatie van hun pand. Vrolijk gekleurde stoelen, fauteuils en banken die geplaatst zijn op een PVC vloer van IVC Moduleo. Hierbij zijn strakke stroken afgewisseld met een speels patroon van zeshoeken (hexagon) in drie kleuren. 

Werken, eten en ontspannen

Ruim 20 medewerkers werken met veel plezier en enthousiasme in een werkomgeving die inspirerend werkt. Aan de centrale vergadertafel met Vitra stoelen kijk je uit op het water. Dat zorgt vast voor de nodige inspiratie. Ook is er ruimte voor ontspanning in de zithoek die is gecreëerd met een comfortabele bank. Gezamenlijk lunchen kan aan de bar of tafels in het bedrijfsrestaurant. 

Na het ontwerp van Dok’s eigen architecte Veerle Hendriks is De Projectinrichter aan de gang gegaan met de vloer. We hebben ruim 360 m² aan PVC vloer van Moduleo gelegd en diverse meubels, zoals de HAY Revolver kruk. De Vitra stoelen waren al door De Projectinrichter in hun oude pand geleverd en zijn meeverhuisd. Waarom nieuwe kopen als de oude nog voldoen? Dat is ook nog eens een duurzame gedachte. 

Architect: Veerle Hendriks van Dok Architecten.
Jaartal: 2017