Grand Cafe Klunder Alkmaar

  • Opdrachtgever:Grand Cafe Klunder Alkmaar
  • Architect:TenBrasWestinga Architectuur/Interieur en Stedenbouw
  • Jaartal:2016

Het Grand Café naast het TAQA Theater De Vest in Alkmaar is verbouwd en heeft een nieuwe naam: Klunder. Vernoemd naar de in 2006 overleden Alkmaarse cabaretier Bert Klunder, die vele voorstellingen in Alkmaar speelde en regelmatig op het terras van het Grand Café te vinden was.

Voor de inrichting is samengewerkt met TenBrasWestinga Architectuur/Interieur en Stedenbouw. Zij hebben het ontwerp gemaakt voor het vernieuwde Grand Café tot een inspirerende ontmoetingsplek. De Projectinrichter heeft advies gegeven over de juiste meubels met stofkeuze en raambekleding.

'Prettig geholpen door De Projectinrichter'

Maaike ten Bras van TenBrasWestinga Architectuur/Interieur en Stedenbouw over De Projectinrichter: "De Projectinrichter heeft ons heel prettig geholpen bij het vinden van het juiste meubilair, én met de bijbehorende stoffering".

Toegepaste producten

Zo is er een loungehoek gecreëerd waarin u in de Daddy’s fauteuil van De Vorm even bij kunt komen. Door het gebruik van verschillende hoge en lage stoelen van onder andere Satelliet, Crassevig, Artifort en Normann Copenhagen ontstaat er een gezellige sfeer en de vitrage van Kvadrat en De Ploeg maken dit af.