In 60seconds

Animatie- en infographic studio in60seconds is verhuisd van de Amsterdamse Keizersgracht naar de populaire Houthavens. Met zusterbedrijf Getting the Picture betrokken zij 650m² in een nieuw pand op de kop van de Moermanskkade. De ruimte is gelegen op de eerste verdieping met een grootse raampartij uitkijkend over de haven. 

Pieter van Woensel

Pieter van Woensel

Accountmanager | Rotterdam

Het nieuwe kantoor is geheel ontworpen door FELD. In het ontwerp zijn creativiteit, helderheid en werkplezier leidend geweest. De Projectinrichter heeft een adviserende rol gehad in het toe te passen kantoormeubilair. Het montageteam van De Projectinrichter heeft de meubels gemonteerd en geplaatst.

Buitengevoel binnen

In de ruimte is een frisgele zone gecreëerd met twee afgesloten meetingruimtes en een verhoogde chillhoek. De gele tint wordt afgewisseld met duurzaam kurk, natuurlijk groen in plantenbakken en een 'vertical garden’. De wanden aan de kantoorzijde zijn over de gehele lengte geschikt om op te tekenen en magnetisch. Ten bate van de akoestiek is in de meetingruimtes gewerkt met een diagonaal geplaatst lamellen plafond met hierboven isolatie.
De gemeenschappelijke keuken is in een blauwe zone gerealiseerd. Aan de dividers geperforeerd staal kunnen veel planten hangen. Er wordt geluncht vanaf de lange bank, aan de bar, leestafel of in de separate workshopruimte. Deze laatste is geschikt om klanten voor meerdaagse creatieve sessies te ontvangen. Hier zijn A-Line tafels van Dutchglobe in combinatie met de Aula stoelen van Wilkhahn geplaatst. De leestafel dient tevens als prettig welkom voor gasten.

Op de stilte-werkplekken na zijn alle werkplekken gesitueerd bij de grote raampartij. Hier komt het meeste natuurlijke daglicht binnen en is het prachtige uitzicht op zijn best. In deze zone is gewerkt met een rustig kleurenpalet. De lichtgrijze dividers van bieden handige opslagruimte en zijn over de hele lengte weer voorzien van planten. Waar het oude kantoor een tuin had - is het buitengevoel nu zo veel mogelijk binnen gecreëerd!

Samenwerking met De Projectinrichter

Voor het losse meubilair is in het kader van duurzaamheid gekozen voor een mix tussen bestaande en nieuwe meubels. Binnen het kleuren- en sfeerpalet is samen met de accountmanager van De Projectinrichter een mooi samenhangend geheel tot stand gekomen. Het nieuwe meubilair sluit goed aan bij de bestaande meubels en het modulaire karakter van de meubels in de workshopruimte past perfect binnen de wensen van de opdrachtgever.

Ontwerp: FELD
Jaartal: 2020