HomeOnze referentiesInrichting Universiteit van Amsterdam (locatie FMG)

Inrichting Universiteit van Amsterdam (locatie FMG)

  • Opdrachtgever:Inrichting Universiteit van Amsterdam (locatie FMG)
  • Architect:Fokkema & Partners
  • Jaartal:2015

De Universiteit van Amsterdam (locatie FMG - Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen) heeft De Projectinrichter in samenwerking met Fokkema & Partners architecten ingericht. Deze opdracht is via een aanbesteding aan De Projectinrichter gegund. Er is voor de bijna 8000 studenten en 1300 medewerkers waaronder docenten, onderzoekers en overige medewerkers uit binnen- en buitenland een inspirerende studie-, onderzoeks- en werkomgeving gecreëerd.

De faculteit is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op het gebied van de maatschappij- en gedragswetenschappen in Europa.AHMM (Allford Hall Monaghan Morris), de in Londen gevestigde architectenfirma die verantwoordelijk is voor de transformatie van de naoorlogse universiteitsgebouw, zette de hoofdlijnen: drie tinten grijs met heldere gele en groene accenten voor de verschillende afdelingen. Dit is terug te vinden in het geplaatste kantoormeubilair.

Toegepaste producten

Zo is er gebruik gemaakt van lampen van Tom Dixon, Artemide en Flos. Zitmeubelen van Vitra en HAY. De tafels zijn van Vepa, Hay en Wiesner Hager. Naast het geleverde kantoormeubilair hebben wij de ruimte voorzien van cordon gordijnen van Ado.