HomeOnze referentiesKantoorinrichting BioWarmteCentrale de Purmer Purmerend

Kantoorinrichting BioWarmteCentrale de Purmer Purmerend

Kantoorinrichting Biowarmte Centrale Purmerend met passende kantoormeubelen, waaronder tafels, stoelen en monitorarmen.

De Bio Warmtecentrale 'De Purmer' is een zeer duurzame warmtecentrale, waarmee 80% van de warmtebehoefte wordt verduurzaamd. Dit gebeurt door middel van houtsnippers. Er is een contract gesloten met Staatsbosbeheer die de houtsnippers aanlevert.

Juist omdat dit een paradepaardje is op het gebied van duurzaamheid, zijn er ook aan de inrichting hoge duurzaamheideisen gesteld:

  • Meubilair met een lange levensduur
  • Meubilair met een lange garantie
  • Kantoormeubelen met een lange nalevergarantie
  • Kantoormeubelen die voldoen aan de ISO 140025
  • Kantoormeubelen die op een duurzame manier zijn geproduceerd
  • Meubelen die geproduceerd zijn in West-Europa.

Sinds 1 juli 2014 produceert Stadsverwarming Purmerend (SVP) met BioWarmteCentrale de Purmer en twee hulpwarmtecentrales zelf haar warmte. 

De BioWarmteCentrale (44 MWth) verstookt 100.000 ton biomassa (houtsnippers) per jaar. De houtsnippers komen beschikbaar uit het terreinbeheer van Staatsbosbeheer. De houtsnippers zijn een bijproduct uit het reguliere beheer van bos, natuur en landschap. Hout is een duurzame, hernieuwbare grondstof en CO2 neutraal. Bij verbranding van houtsnippers neemt namelijk de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet toe. Bij de verbranding van aardgas, olie en steenkool gebeurt dit wel.

Stadsverwarming Purmerend (SVP) is het meest duurzame warmtebedrijf van Nederland. Ze bespaart met de BWC op jaarbasis ruim 50.000 ton CO2 uit, wat gelijk staat aan de jaarlijkse uitstoot van 16.000 auto’s.