Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis in Groningen kregen 25 banken een nieuw leven. Na 15 jaar was de toplaag versleten door intensief gebruik en kon het wel een opknapbeurt gebruiken. In plaats van de banken in te vervangen, koos het Martini Ziekenhuis voor de duurzame optie en liet de toplaag van de banken vervangen.

Over het project

De maker van de banken, Coat 14, haalde de versleten toplaag van de banken en voorzag ze van een hele nieuwe, kleurrijke én sterke laag. Voor de nieuwe laag is gekozen voor duurzaam siliconen, dat gemaakt wordt van zand. In tegenstelling tot plastic coatings, die veelal gemaakt worden van aardolie.

Een toplaag van siliconen is bovendien milieuvriendelijk, omdat hij vrij is van vluchtige oplosmiddelen, uv-bestendig, onderhoudsarm én eenvoudig te repareren en recyclen.

Een mooie, duurzame samenwerking

Dankzij deze mooie én duurzame samenwerking kunnen de 25 banken er weer jarenlang tegenaan. Het Martini Ziekenhuis betrekt medewerkers en patiënten in hun duurzame ambities door het verhaal te delen.

Over dit project

"Dankzij het proactieve meedenken van DPI hebben deze banken een tweede leven gekregen. Accountmanager Goos keek goed naar onze doelstellingen, gaf ons verschillende opties en regelde het project tot in de puntjes. En dat allemaal met een glimlach!"
- Aileen Taselaar

Opdrachtgever: Martini Ziekenhuis
Uitgevoerd in: 2023
Over dit project