HomeOnze referentiesDienstencentrum Ons Tweede Thuis

Dienstencentrum Ons Tweede Thuis

Bij Ons Tweede Thuis ondersteunen ze mensen met een beperking op allerlei manieren. Van het bieden van zorg, hulpmiddelen en activiteiten. Centraal staat verbinding. Dit is ook iets waarbij rekening is gehouden in de inrichting van het volledig gerenoveerde en nieuw ingerichte Dienstencentrum van Ons Tweede Thuis in Aalsmeer. Open ruimtes waarbij iedereen met elkaar in verbinding is. 

Kasten als ruimteverdeler

De open kasten zijn niet alleen handig voor het opbergen van items, maar biedt ook afscheiding tussen werkplekken. Door het toepassen van open vakkenkasten in een houtprint uitvoering ontstaat een open, transparante en warme, natuurlijke uitstraling. 

Ontwerp

Het ontwerp is gemaakt door Aiscube Studio Amsterdam. In de zakelijke werkruimtes is gekozen voor ergonomische zit sta werkplekken en twee beeldschermen, geplaatst op monitorarmen die eenvoudig op de juiste werkhoogte in te stellen zijn. Zo krijgen de medewerkers van Ons Tweede Thuis geen rug- of nekklachten.
In de openbare ruimtes, zoals lounge en bedrijfsrestaurant is gekozen voor pastelkleurige meubels in combinatie met natuurlijke kleuren, wat niet alleen terugkomt in de meubelkeuze, maar ook in de vloeren. 

Aanbesteding

Deze opdracht werd middels een inschrijving op een onderhandse aanbesteding aan De Projectinrichter gegund.
Daarbij werden ons plan van aanpak, het speciaal vervaardigde productboek en referenties naast de prijsstelling gewogen en beoordeeld.
Gedurende het gehele proces van kennismaking tot en met oplevering ontstond er een fijne samenwerking met de mensen bij Ons Tweede Thuis, waarbij projectleidster Michelle Roose (Projectleider Vastgoed en Facilitair) steeds een belangrijke rol speelde.
Het eindresultaat was geheel tot tevredenheid van Ons Tweede Thuis; de gebruikers werken in een fijne en warme omgeving waar iedereen blij van wordt.

  • Ontwerp: Aiscube Studio Amsterdam
  • Huisvestingsvisie/ werkplekconcept: Activiteitsgelateerd: open zit/stawerkplekafdelingen, vergaderruimtes, opleidings- en diverse ontmoetingsruimten. 
  • Opdrachtgever: Ons Tweede Thuis, Aalsmeer
  • Fotografie: deprojectinrichter
  • Jaartal: 2022