HomeOnze referentiesCompleet gerenoveerd schoolgebouw Oscar Romero in Hoorn

Compleet gerenoveerd schoolgebouw Oscar Romero in Hoorn

  • Opdrachtgever:Compleet gerenoveerd schoolgebouw Oscar Romero in Hoorn
  • Architect:Bureau Bos te Baarn
  • Jaartal:2021

Het Oscar Romero, onderdeel van het Tabor College, in Hoorn is compleet gerenoveerd. Zo heeft deze middelbare school voor Mavo en Havo, een prachtige mediatheek met niet alleen een ruim aanbod van lees- en studieboeken, maar ook voldoende ruimte voor zelfstudie. Het is een duurzaam gebouw met overal dubbel glas, ledverlichting, binnenklimaatbeheersing en biedt openheid, licht en ruimte. Kortom: het is een gemoderniseerde school, passend in de 21e eeuw!

Onderhoudsvriendelijke vloeren

In een school waarbij vele voeten over de vloer komen is het fijn om te weten dat je met de Emco schoonloopmat al heel veel vuiligheid buiten laat. Bovendien lopen de leerlingen en medewerkers op de onderhoudsvriendelijke vloeren van Forbo. Vinyl en Marmoleum hebben namelijk de eigenschap om eenvoudig schoon te maken en kunnen ook nog eens tegen een stootje. Hiermee zijn deze vloeren goed toe te passen in openbare ruimtes, zoals scholen.

Egale ondervloer

Voordat de definitieve vloerbedekking ligt is het van groot belang dat de ondervloer egaal en schoon is. Vervolgens heeft De Projectinrichter Amsterdam circa 5000 m² aan vloerbedekking gelegd in een houtlook, wat voor een warme uitstraling zorgt. Voor het handarbeidlokaal is gekozen voor de Surestep, een veilige vloer met anti-slip en gemaakt van robuuste materialen.
Om de school open te houden zijn de werkzaamheden in drie fases uitgevoerd. 

Ontwerp: Bureau Bos te Baarn
Fotograaf: Michael van Oosten Fotografie
Jaartal: 2020 - 2021

Toegepaste producten

Bij de inrichting van Tabor College - Oscar Romero in Hoorn is onder andere gebruik gemaakt van onderstaande producten:

  • Forbo Flooring Striato marmoleum
  • Forbo Flooring Real/Fresco marmoleum
  • Forbo Flooring Surestep vinyl
  • Emco schoonloopmatten