OSG West-Friesland

Het OSG West-Friesland in Hoorn is één van de vijf scholen van de openbare scholengemeenschap het Atlas College. De school telt nu bijna 1500 leerlingen en begon ooit in 1886 met slechts 24 leerlingen. Het is een bijzondere en unieke locatie met een rijke geschiedenis.

Harry Buscher

Harry Buscher

Accountmanager Projectstoffering | Amsterdam

Het mooie schoolgebouw bestaat uit een twee delen. Het ene deel is een monumentaal pand wat dateert uit eind 1800 en het andere deel is een modern en nieuw pand dat in november 1989 in gebruik werd genomen. Middels een loopbrug zijn oud en nieuw met elkaar verbonden tot één groot schoolgebouw. 
Door de toepassing van veel glas is het karakteristieke oude pand zichtbaar vanuit het nieuwe gebouw en zorgt voor een mooie samensmelting en verbinding tussen de ruimtes. 

De Projectinrichter heeft met haar professionele team van stoffeerders voor een totaal oppervlak van ruim 7000 m2 de vloeren mogen vernieuwen. In zowel het monumentale deel als in het moderne deel van het schoolgebouw dat bestaat uit drie etages.

Welke ruimtes?

  • Maar liefst 65 klaslokalen!
  • Alle trappen en gangen
  • De gemeenschappelijke ruimte/aula
  • De schoolkantine
  • De lerarenruimte
  • De studieruimte en
  • De stilteruimte

Voor de vloeren in de klaslokalen, de diverse openbare ruimtes en ook voor de trappen en in de gangen is gekozen voor linoleum van Gerflor, Marmorette LPX in diverse kleuren passend bij het kleurrijke interieurconcept van de school.

In het lokaal voor handenarbeid is voor de vloer gekozen voor Forbo Surestep Star vinyl. Vanwege de hoge mate van veiligheid, groot onderhoudsgemak en slijtvastheid van dit product.

Voor elk probleem een oplossing

Alvorens de nieuwe vloeren geïnstalleerd konden worden zijn in alle ruimtes de ondervloeren geëgaliseerd. In het oude gebouw moest een speciale oplossing bedacht worden om de authentieke vloeren vlak en glad te maken. Dit is gedaan door eerst MDF platen over de bestaande vloeren te installeren wat een snelle en makkelijk oplossing bood voor het probleem. Waardoor de linoleum vloeren mooi en strak geïnstalleerd konden worden voor een optimaal resultaat!

Fotografie: Hannes Design voor ruimtelijke fotografie
Fotograaf: Han Nooijen
Jaartal: 2020